NUTRITIE SANATATE

Sănătate într-o ceașcă de cafea: Condimentul care îi dă un gust aparte – Protejează inima și reduce riscul de cancer

bestcompaniestexas.com

Ce ai spune de o cafea cu cardamom, un condiment exotic? Pe lângă faptul că are un gust aparte, această cafea cu cardamom este și foarte sănătoasă.

Printre beneficii: protejează sănătatea inimii, are efect antidepresiv și antiinflamator, detoxifică organismul și poate reduce riscul de cancer colorectal.

Cardamomul, condimentul exotic benefic pentru întregul organism

Cardamomul este un condiment din familia ghimbirului și are un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice și camfor. Adăugat în cafea, acesta îi conferă un gust aparte și un miros fabulos.
În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său aparte, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii britanici au descoperit: Cafeaua care scade riscul bolilor de ficat

Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos, ameliorând afecțiuni precum anxietatea sau depresia, scrie csid.ro. De asemenea, ar putea fi benefic pentru persoanele astmatice, ajutând la înlăturarea mucusului și la reducerea inflamațiilor.

Unele studii arată că acest condiment ar putea avea un rol și în prevenirea cheagurilor de sânge, având totodată efect analgezic și de reglare a tensiunii arteriale.

Nu în ultimul rând, cardamomul este un condiment considerat afrodiziac, fiind recomandat bărbaților care se confruntă cu disfuncții erectile.

Desigur, combinat cu efectele necontestate ale cafelei, cardamomul nu face decât să potențeze beneficiile asupra sănătății.

Cafea cu cardamom – cum se prepară

Este important să reții că nu se folosește o cantitate mare de cardamom în cafea. În caz contrar, băutura va fi foarte amară. În Orientul Mijlociu se găsesc sortimente de cafea cu cardamom gata preparate, măcinate.

CITEȘTE ȘI: Când îți dă dureri de cap cafeaua? Cercetătorii dezvăluie cele mai frecvente greșeli legate de cofeină

Dar dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara!

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la 5 minute după ce aceasta a fost luată de pe foc.

Comentarii: