SANATATE

Sănătatea are chipul tău: 5 semne pe față care arată abuzurile alimentare pe care le faci

Foto: blog.atriushealth.org

Poveştile vieţilor oamenilor sunt scrise pe chipuri, iar pentru a fi descifrate este nevoie doar de informaţie. Eric Standop, autorul cărţii „Citirea feţei“, explică modul în care expresia feţei potate dezvălui trăsături de personalitate.

„Fiecare chip este o hartă complexă a vieţii” spune Eric Standop, autorul cărţii „Citirea feţei“, potrivit adevarul.ro. Trăsăturile feţei vorbesc despre caracteristici ale personalităţii, dispoziţia afectivă, pasiuni, stare de sănătate şi multe altele. Între acestea, se numără şi excesele făcute. Abuzul de zahăr, carne roşie, vin sau carbohidraţi pot schimba culoarea tenului şi textura sa. Anumite tipuri de riduri „dau pe faţă” pasiunile pentru un fel sau altul de alimente sau băuturi.

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru frumuseţe: Cum să te machiezi ca să pari mai slabă la față

Iată 5 dintre cele mai comune semne care trădează aceste preferinţe sunt:

1. Riduri pronunţate între ochi, cu pete între ele, pori dilataţi şi piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură şi obraji uscaţi şi roşiatici, brăzdaţi de riduri fine – toate acestea sunt semne ale abuzului de vin roşu.

Paradoxal, cei care sunt mari consumatori de vin alb nu au trăsăturile feţei modificate astfel.

2. Excesul de prăjeală se poate citi cu uşurinţă pe feţele celor care preferă să consume alimentele gătite astfel. Între semnele care trădează acest abuz, descrise de Eric Standop în Citirea feţei se numără: ten pământiu şi lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile. Renunţarea la acest abuz face oamenii să arate mai tineri, uneori şi cu zeci de ani, atrage atenţia autorul.

3. Şi consumul în exces al produselor lactate lasă urme pe care cititorii de feţe le interpretează cu uşurinţă. Obrajii palizi, cearcănele întunecate, pleoapele umflate şi coşurile concentrate pe bărbie sunt câteva dintre ele. Sunt rezultatul hormonilor prezenţi în unele dintre aceste tipuri de alimente.

4. „Dacă pui alături un american şi un european de vârstă mijlocie şi te uiţi la ei, există o diferenţă evidentă între chipurile lor. Majoritatea americanilor arată flasci ca nişte buldogi” spune Eric Standop în Citirea feţei.

Umflarea feţei este un rezultat al consumului excesiv de carne roşie, care, pe lângă hormonii naturali, poate conţine şi hormoni sintetici adăugaţi. Aceştia au fost interzişi de decenii în Europa, însă nu acelaşi lucru se întâmplă şi peste Ocean.

CITEȘTE ȘI: Renunţă la aceste obiceiuri! Duc la apariţia prematură a ridurilor

5. Ridurile subţiri şi adânci din partea superioară a frunţii pot sugera un consum excesiv de zahăr. Cititorii de feţe chinezi atrag însă atenţia că aceste semne trebuie interpretate cu atenţie şi asociate eventual cu alte indicii. Ridurile adânci din partea superioară a frunţii sunt şi semnul unei persoane idealiste, creative şi imaginative.

Activitatea mentală intensivă este echivalentă cu un consum mare de energie şi nu este exclus ca o astfel de persoană să simtă nevoia frecventă de zahăr. O nuanţă alb-gri a pielii, care poate fi subţire şi lăsată sub ochi şi pe pomeţi, coşuri pe toată faţa şi ridurile laba-gâştei constituie indicii suplimentare.

Comentarii: