SANATATE

Sănătatea la îndemâna ta: Masează-ți singur aceste părți ale corpului și întregul organism îți va mulțumi

Foto: Pinterest.com

Sănătatea la îndemâna ta: Masează-ți singur aceste părți ale corpului și întregul organism îți va mulțumi. Un obicei util care nu necesită mult timp și efort. Și, cel mai important, puteți să vă masați fără să vă ridicați din pat.

Dacă aveți un loc de muncă sedentar și un stil de viață sedentar, v-ar ajuta să vă masați. Experții ne spun ce părți ale corpului au nevoie de o atenție specială. Ei sfătuiesc să ne concentrăm pe două zone cheie: gâtul și umerii și picioarele.

Sănătatea la îndemâna ta: Masează-ți singur aceste părți ale corpului și întregul organism îți va mulțumi

Masarea gâtului și umerilor

Începeți dimineața cu un masaj al gâtului și umerilor pentru a stimula circulația și a ușura rigiditatea acumulată. Masarea zonei gâtului va aduce fluxul sanguin la nivelul capului și va relaxa mușchii care suferă cel mai mult de rigiditate în timpul șederii prelungite, de exemplu în fața calculatorului.

CITEȘTE ȘI: Masajul care te scapă de răceală, dureri de cap sau dureri menstruale

Cum se face

Apropie-ți degetele și, ușor, dar cu insistență, cu mișcări ușoare de ciupire, începe să lucrezi de la protuberanțele occipitale (acestea se află chiar deasupra urechilor) și coboară pe cap spre gât, de-a lungul mușchiului trapez până la articulația umărului. Masăm alternativ cu mâna dreaptă și cu mâna stângă, pe partea dreaptă și pe partea stângă.

Terapeuții de masaj profesioniști recomandă să se lucreze cu zona capului nu mai mult de 5-7 minute. Deci nu exagerați, nu mai mult de 2-3,5 minute pe fiecare parte.

Masarea picioarelor

Seara, înainte de a merge la culcare, acordați atenție picioarelor. Masajul picioarelor este un minunat instrument de vindecare. Acesta nu numai că va îmbunătăți circulația sângelui, dar va avea și un efect benefic asupra întregului corp, datorită punctelor active conectate la diferite organe.

Cum se face

Pentru început, faceți o baie caldă cu o picătură din uleiul esențial preferat. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați cât mai mult și să aduceți un efect terapeutic mai mare din partea masajului.

CITEȘTE ȘI: Picioare neliniștite: Din ce cauză apare această afecțiune

Folosiți diferite tehnici – de la mângâieri ușoare la presiuni mai intense. Începem cu degetul mare, apoi masăm restul, terminând cu degetul mic. Apoi trecem la picior și încheiem cu un masaj al călcâiului.

Un bun remediu este să vă rotiți picioarele pe un abac vechi de lemn. O minge de tenis va funcționa și ea – rostogoliți-o mai întâi cu un picior, apoi cu celălalt. Dar nu uitați că a vă masa singuri nu este un substitut pentru îngrijirea medicală profesională. Dacă aveți dureri sau disconfort sever, nu amânați vizita la un specialist, recomandă actualno.com.

Comentarii: