REVIEW

Șase reguli simple de curățenie care te ajută să ai casa aranjată în orice moment al zilei

mumabee.com

Șase reguli simple de curățenie care te ajută să ai casa aranjată în orice moment al zilei. Nu este vorba despre o dragoste maniacală pentru curățenie, dar trebuie totuși să respectați câteva reguli elementare de ordine. Și vei vedea cum casa ta se va transforma !

Șase reguli simple de curățenie care te ajută să ai casa aranjată în orice moment al zilei

Nu lăsa lucrurile pentru mai târziu dacă le poți curăța imediat

Nu aștepta până când muntele din chiuvetă arată ca Everestul, iar petele de grăsime se usucă și pot fi îndepărtate doar cu șmirghel. Încercați să spălați imediat vasele din nou după gătit sau după cină și veți vedea cât de mult timp ajungeți să economisiți. Același lucru este valabil și pentru alte lucruri mărunte. Nu așteptați până când vă rămân haine curate, ci porniți mașina de spălat ori de câte ori aveți destule.

CITEȘTE ȘI: 10 obiceiuri de curățenie care fac mai mult rău decât bine

Curățați o anumită zonă în fiecare zi

Pentru a evita ca locuința ta să devină o groapă de gunoi pentru obiecte nedorite și lucruri vechi, fă curățenie periodică, scăpând de vechiturile de care nu mai ai nevoie. De asemenea, puteți împărți casa în zone condiționate și acordați atenție uneia dintre ele în fiecare zi. În acest fel, veți reuși să mențineți curățenia în tot apartamentul.

Faceți din curățenie o plăcere

Nu te gândi la curățenie ca la o corvoadă plictisitoare. Puneți muzică care vă place și nu numai că veți beneficia de proces, dar vă veți și bucura de el.

Implicați toți membrii familiei în proces

Determinați volumul de muncă al fiecărui membru al familiei și asigurați-vă că aceștia sunt supravegheați. De exemplu, copiii pot șterge blaturile din bucătărie și spăla vasele, în timp ce soțul dvs. se poate ocupa de instalații sanitare, becuri sau balamale care trebuie reparate. Iar tu te poți dedica curățeniei în bucătărie. În plus, activitatea comună vă aduce mai aproape, dar numai să nu transformați procesul într-o ceartă.

Înainte de a merge la culcare, uită-te în jurul casei tale

Înainte de a merge în dormitor, uită-te încă o dată în jurul apartamentului tău și asigură-te că nu există un munte de vase în chiuvetă, hainele curate pentru tine și familia ta sunt pregătite și atârnă calm în dulap, iar restul cinei este deja pus deoparte în frigider și chiar și firimiturile sunt aruncate de pe masă. În acest fel, nu veți avea obligații neîndeplinite pentru mâine și vă veți putea odihni liniștit.

CITEȘTE ȘI: Cinci locuri din casă pe care e posibil să le ratezi atunci când faci curățenie

Urmați regula celor două minute

Dacă analizezi sarcinile pe care trebuie să le faci și îți dai seama că îți va lua aproximativ două minute să le îndeplinești, atunci fără să amâni, fă-le, recomandă actualno.com. De exemplu, ștergeți chiuveta, curățați oglinda, schimbați lenjeria de pat, ajustați pernele de pe canapea, curățați blatul mesei, spălați vasele, ștergeți praful, aruncați rufele în mașina de spălat.

Toate aceste mici lucruri simple vă vor face viața mai ușoară și veți putea acum să mențineți curățenia în mod automat. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să vă petreceți ziua liberă dezordonându-vă casa. În schimb, veți putea să vă petreceți timpul cu dvs. sau cu cei dragi.

Comentarii: