REVIEW

Cinci locuri din casă pe care e posibil să le ratezi atunci când faci curățenie

cms.qz.com

Cinci locuri din casă pe care e posibil să le ratezi atunci când faci curățenie. Să ștergi praful, să dai cu mopul, să dai cu aspiratorul – aceștia sunt pașii care alcătuiesc rutina de curățenie a majorității oamenilor. După finalizarea acesteia, apartamentul arată curat, iar în suflet există sentimentul că aranjarea lucrurilor se poate termina acolo.

Cu toate acestea, experții în curățenie sunt siguri că nu ar trebui să vă opriți niciodată din curățenie în acest moment.

Aducerea lucrurilor la ordine și curățenie necesită, de obicei, mult efort și timp: în încercarea de a scăpa de dezordinea și praful din toate colțurile apartamentului, oamenii petrec ore întregi fără să pună la dispoziție cârpe, aspiratoare și detergenți.

Cu greu este posibil să nu observi praful de pe raft sau amprentele de pe geam. Este mult mai ușor să nu observi murdăria din locurile greu accesibile și să treci cu vederea zonele care chiar au nevoie de o curățenie temeinică. Mulți oameni pur și simplu uită sau nici măcar nu știu despre unele dintre locurile în care se poate acumula murdăria.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care îți poate curăța toaleta cu desârșire: Elimină calcarul și petele galbene

Cinci locuri din casă pe care e posibil să le ratezi atunci când faci curățenie

În spatele toaletei

Curățarea vasului de toaletă este o parte importantă a curățeniei săptămânale, de obicei se tratează spatele, scaunul și marginea vasului de toaletă. Pentru a face vasul de toaletă strălucitor și pentru a scăpa de bacteriile acumulate, gospodinele folosesc de obicei cei mai puternici agenți de curățare.

Plinte

Orice suprafață proeminentă adună întotdeauna mult praf: cei care iubesc multă decorație în casă nu vor nega acest lucru. Dar chiar și cei care au pus de mult timp deoparte toate obiectele mici în cutii și preferă rafturile de sticlă în locul celor deschise, nu sunt imuni la acumularea de murdărie. Un adevărat teren de reproducere a bacteriilor în majoritatea apartamentelor este plinta. Pe ea se acumulează un număr imens de microbi, care rămân neobservați în timpul curățeniei.

O astfel de neglijență poate costa sănătatea animalelor de companie, deoarece bolurile, jucăriile și paturile lor se află la nivelul pervazului. Acest lucru înseamnă că ele sunt cel mai mult în contact cu acest focar de bacterii.

Mașina de spălat

În timp, rufele pot căpăta un miros neplăcut după spălare, indiferent de cantitatea de pudră și balsam adăugată. Acest lucru ar putea însemna că este timpul să cureți mașina de spălat – lucru pe care mulți oameni uită adesea să îl facă.

Tăblia patului

Dormitorul este locul unde oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului liber, așa că trebuie doar să fie păstrat curat. Acest lucru poate fi făcut prin schimbarea regulată a lenjeriei de pat, spălarea pernelor, a plăpumilor și a saltelei, dar un detaliu important rămâne încă neatins.

CITEȘTE ȘI: 6 trucuri pentru curățarea rapidă a covoarelor

Cupa pentru periuța de dinți

Tuturor le place ca baia lor să fie strălucitor de curată, dar curățarea acesteia nu ar trebui să se limiteze la frecarea dușului, a chiuvetei și a podelei. Un detaliu important care scapă din atenția proprietarilor de case este cupa pentru periuța de dinți. Ceva care intră în gură de mai multe ori pe zi și trebuie să te speli pe dinți pur și simplu nu poate fi plin de bacterii.

Pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei dragi, este important să spălați paharul periuței de dinți cel puțin o dată pe săptămână, recomandă actualno.com.

Comentarii: