REVIEW

Scapă de căpușe cu ajutorul lămâilor: Metoda care îți oferă siguranță

medicalnewstoday.com

Căpușele nu suportă mirosul de lavandă, mentă, rozmarin, gălbenele și salvie. De asemenea, nu tolerează aroma de usturoi, eucalipt sau lămâie.

Dacă te-au invadat căpușele sau observi pe pielea animalului tău de companie mușcături de căpușe, prepară repede o soluție din 20 de picături de ulei de eucalipt în 120 ml de apă, pe care o aplici pe haine, pantofi și pe blana animalelor.

Sau taie două lămâi și pune-le în jumătate de litru de apă. Lasă-le să clocotească două minute, apoi să fiarbă o oră. Amestecul obținut pulverizează-l prin curte sau pe blana animalelor de companie, recomandă dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Minunile sucului de lămâie: Te scapă de petele de pe față și nu numai

Alte metode naturale și ieftine

1. Spray cu ulei de cedru

Uleiul de cedru este un agent anti-căpușe natural, netoxic. Poate fi pulverizat direct pe haine și piele. Este sigur pentru utilizare la oameni și animale de companie. Uleiul de cedru nu numai că respinge căpușele și alte insecte iritante, dar le ucide.

2. Ulei de Neem

Acest ulei este folosit ca remediu natural pentru respingerea și îndepărtarea căpușelor. Pentru utilizare, adaugă câteva picături în palma mâinii și freacă pe pielea expusă. De asemenea, poate fi diluat și amestecat cu migdale sau alt ulei volatil. Când este diluat, este sigur pentru câini.

CITEȘTE ȘI: Motive să NU arunci cojile de lămâie: Sunt utile nu doar în alimentaţie

3. Oțet de mere

Acest minunat ingredient natural ține la distanță căpușele. Următoarea soluție poate fi pulverizată pe îmbrăcăminte și pe pielea expusă, chiar și pe mobilierul de gazon. Combină următoarele ingrediente într-o sticlă cu pulverizator:

  • 2 căni de apă
  • 4 linguri de oțet de mere
  • 2 linguri de ulei de neem organic.

Citeste mai mult
Comentarii: