SANATATE

Scapă de pietrele la rinichi în trei paşi simpli

Foto: Pinterest.com

Pietrele la rinichi se formează din sărurile și mineralele care sunt transportate de urină. Aceste pietre pot avea diferite dimensiuni și au o textură tare. Ele sunt eliminate din organism prin sistemul urinar și acest proces este dureros, în cele mai multe cazuri. Sunt mai multe simptome prin care poți să îți dai seama de prezența lor. Care sunt modalitățile prin care poți elimina aceste pietre la rinichi?

1. Bea mai multă apă

Pentru menținerea sănătății rinichilor, este important să bei foarte multă apa, în fiecare zi. Apa ajută la producerea urinei, care este necesară pentru a putea elimina reziduurile care s-au format în organism, potrivit clickpenrufemei.ro.

CITEŞTE ŞI: Obiceiuri zilnice care îţi distrug rinichii. Vezi dacă faci și TU asta!

2. Consumă limonadă

Datorită proprietăților alcaline, limonada este una dintre cele mai sănătoase și mai eficiente băuturi, pentru că ajută la spargerea pietrelor la rinichi. Efectele diuretice ajută la eliminarea lichidelor reținute în organism.

3. Ai grijă ce mănânci

Dieta este foarte importantă atunci când ai pietre la rinichi. Consumă fructe, legume și cereale integrale. Evită consumul de mâncare procesată și de sucuri.

CITEŞTE ŞI: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii

Este important să menții un echilibru în alimentația ta și să te hidratezi suficient. Grija ta pentru ceea ce mănânci trebuie să fie mult mai mare. O alimentație echilibrată te poate ajuta să scapi de pietrele la rinichi.

Comentarii: