NUTRITIE

Scapă de starea de apatie! Alimentele care îți dau energie când ești epuizat

Foto: getqardio.com

Fiecare aliment pe care-l consumăm zilnic poate reflecta starea noastră de sănătate. Lipsa energiei are o strânsă legătură cu alegerile pe care le facem atunci când ne punem la masă.

Mulţi oameni se simt obosiţi şi ajung să-şi abandoneze o parte din sarcinile zilnice din cauza lipsei de energie. Tipul şi cantitatea de alimente pe care le consumăm joacă un rol esenţial în determinarea nivelului de energie, având şi capacitatea de a ne menţine nivelul de concentrarea pe parcursul zilei, scrie healthline.com

CITEȘTE ȘI: Uită de cafea! Ce trebuie să faci în fiecare dimineaţă, timp de 10 minute, pentru a avea energie întreaga zi

Alimente care ajută la creşterea nivelului de energie:

Banane

Bananele pot fi unul dintre cele mai bune alimente care pot furniza organismului energie. Sunt o sursă excelentă de carbohidraţi, potasiu şi vitamina B6, toate acestea ajutând la creşterea nivelului de energie din corp.

Peşte gras

Peştele gras, precum somonul şi tonul, sunt surse excelente de proteine, acizi graşi şi vitamine B. O porţie de somon sau ton vă oferă cantitatea necesară zilnic de acizi graşi omega-3 şi vitamina B12. Acizii graşi omega-3 s-au dovedit a reduce inflamaţia în organism, care este o cauză comună a oboselii. De fapt, unele studii au stabilit că administrarea de suplimente omega-3 ar putea scădea oboseala. Mai mult, vitamina B12 împreună cu acidul folic ajută la producerea globulelor roşii şi ajută asimilarea fierului în organism. Nivelurile optime de globule roşii şi fierul din sânge reduc oboseala şi cresc energia.

Ouă

Ouăle nu sunt doar un aliment foarte săţios, dar pot oferi şi combustibil pentru întreaga zi. Pline de proteine, sunt o sursă constantă şi susţinută de energie, menţinând nivelul glicemiei. Leucina, cel mai abundent aminoacid din ouă, stimulează producerea de energie prin descompunerea grăsimii. Mai mult, ouăle sunt bogate în vitamine B, ajutând enzimele să îşi îndeplinească rolul în procesul de descompunere a alimentelor şi transormarea lor în energie.

CITEȘTE ȘI: Nu ignora oboseala cronică! 10 boli care se pot ascunde în spatele lipsei de energie

Popcorn

Popcornul poate fi o gustare excelentă cu un conţinut scăzut de calorii şi energizant. Este bogat în carbohidraţi şi fibre, ceea ce îl poate face un bun combustibil pentru ptoducerea de energie.O porţie de 100 de grame de popcorn oferă 78 de grame de carbohidraţi şi o cantitate de 15 grame de fibre, ceea ce face ca floricele să fie unul dintre cele mai bogate alimente în fibre. Prin urmare, oferă o eliberare constantă de energie pe tot parcursul zilei.

Comentarii: