MOMS

Școlile ar putea fi închise şi în septembrie? Ministrul Educaţiei expune cel mai rău scenariu

playtech.ro

Ministrul Educaţiei Monica Anisie îşi propune ca ministerul să fie pregătit pentru varianta în care şcolile vor rămâne închise şi în septembrie, în cazul unei prelungiri a pandemiei.

Anisie a precizat că își propune ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie.

“Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi şi să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Anisie, potrivit News.ro.

Ea îşi propune ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat dezvăluie ce ne așteaptă vara aceasta: Când ne putem face planuri de vacanță

Monica Anisie a mai anunţat că Ministerul Educatiei va pregăti şi lecţii filmate.

Întrebată cine le-ar putea face sau dacă acestea ar putea fi susţinute de profesori voluntari, ministrul Educaţiei a răspuns: ”Profesori voluntari avem şi acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecţii. Înregistrăm pentru toate clasele şi pentru acele materii la care putem face anumite lecţii interesante şi atractive pentru elevi. Foarte greu am putut identifica şi spaţii în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgenţă să putem să ne întâlnim şi să realizăm aceste filmări”.

CITEȘTE ȘI: Studiul pe care trebuie să îl vadă toți părinții: Ce se întâmplă în creierul copiilor când le citești

Şcolile au fost închise la 11 martie din cauza epidemiei de coronavius, iar ulterior Ministerul Educaţiei a decis că elevii nu se reîntorc în sălile de curs, urmând ca predarea să se desfăşoare online, ceea ce a pus în dificultate şi cadrele didactice, dar şi un număr considerabil de copii, care nu au laptopuri sau tablete şi nici conexiune la internet.

Comentarii: