LIFESTYLE

Secretele ascunse în obiceiuri: Ce spun anumite gesturi despre personalitatea ta

nbcnews.com

Obiceiurile zilnice îți trădează personalitatea fără ca tu să spui măcar un cuvânt despre tine. Știai că până și modul în care mergi transmite informații interesante despre temperamentul tău? Dr. Jennifer Hartstein, o specialistă în psihologie din New York, ne spune ce înseamnă șase ritualuri zilnice pe care mulți oameni tind să le facă.

Obsesia pentru numere

Alergi pe bandă până observi că numărul caloriilor arse este o cifră rotunjită? Măsori întotdeauna la fix ingredientele pe care le folosești la prepararea unei rețete? Astfel de obiceiuri spun despre tine că ești o persoană care nu iese cu ușurință din zona de confort, care analizează detaliile și care are așteptări înalte de la ceilalți, remarcă divahair.ro.

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri zilnice care îţi distrug rinichii. Vezi dacă faci și TU asta!

Aranjezi lucrurile într-o anumită ordine

Nu te simți în largul tău până nu aranjezi obiectele personale într-o anumită ordine? De la cana preferată până la bonurile de cumpărături, adori să pui totul într-un anumit loc. Acesta este un semn că ești o persoană încăpățânată, care nu renunță la principiile ei cu una, cu două. Ai grijă, pentru că, în timp, nevoia ta de a deține mereu controlul se poate transforma într-o obsesie.

Te deranjează orele fixe

Trebuie să pui alarma să sune la ora 07:00, dar te simți mult mai bine dacă o setezi la 07:01? Ce înseamnă acest obicei? Ei bine, conform specialistei Jennifer Hartstein, se pare că ești o persoană care se teme de începuturi. Ești în stare să apelezi și la mici trucuri pentru a scăpa de sentimentul de anxietate. Deși nu este un ritual care ar trebui să te îngrijoreze, ar trebui să te gândești ce anume te face să te temi în viață.

Ai o rutină înainte de a te culca

Nu poți să adormi dacă ușa de la dormitor nu este închisă ori dacă nu ai telefonul la îndemână? Jennifer Hartstein spune că astfel de obiceiuri se dezvoltă în mintea noastră în copilărie și că renunțăm cu greu la acestea și la maturitate. Nu reprezintă o problemă dacă te ajută să te odihnești mai bine, dar ar trebui să faci niște schimbări în stilul tău de viață dacă petreci prea mult timp cu aceste ritualuri.

CITEȘTE ȘI: Ești obosit și te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri care îţi afectează creierul

Mergi doar într-un anumit mod

Pășești întotdeauna cu piciorul drept ori stâng în față? Nu suporți să mergi pe o anumită parte, iar cei dragi trebuie să îți respecte dorința și să facă imediat schimb de loc cu tine? Dacă te regăsești în această descriere, înseamnă că ești o persoană superstițioasă și că te simți în siguranță doar dacă îți respecți ritualurile.

Te dezgustă anumite texturi

Nu îți place să atingi anumite obiecte care au o textură neplăcută? De exemplu, te deranjează să simți puful de pe gutui ori carnea crudă? Dacă ai răspuns cu „da” la cel puțin una dintre aceste întrebări, înseamnă că păstrezi aceste aversiuni încă din copilărie. Cu cât te expui mai puțin la ceea ce îți provoacă repulsie, cu atât te simți mai protejată. Totuși, dacă vrei să scapi de aceste senzații, soluția este să intri în contact cu ele cât mai des, până devin o obișnuință.

 

Comentarii: