NUTRITIE

Secretul mâncării cu usturoi: Cum se obține aroma perfectă

Foto: Pinterest.com

Este larg răspândită ideea că ceapa și usturoiul trebuie adăugate în același timp în mâncare, ca aromele să se îmbine cum trebuie, dar deși fac parte din aceeași familie, cele două ar trebuie gătite diferit, iar adăugarea lor în același timp dă doar un gust amărui și chiar ușor acru.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea picantă, aliatul inimii. De ce trebuie să mâncăm ardei iute, usturoi, chili şi turmenic

Când adaugi usturoiul

Precum baconul, usturoiul este mai bun adăugat la începutul preparării unui preparat, dar spre deosebire de acesta, are nevoie de câteva minute până să-și elibereze aroma.

Cel mai bun mod de a vedea când este gata usturoiul este să miroși, recomandă feminis.ro. Așadar, adaugă usturoi pisat într-o tigaie rece, cu puțin ulei în ea, apoi dă drumul focului la intensitate medie și lasă tigaia să se odihnească câteva minute. Vei vedea cum usturoiul începe să sfârâie și să elibereze o zeamă din care rezultă aroma. Cât despre culoare, bucățelele de usturoi ar trebui să fie doar ușor gălbui, nu complet maro.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Supa de usturoi şi ghimbir care ucide virusurile şi bacteriile

Dacă îl încorporezi într-o mâncare gătită, gătește mai întâi usturoiul, apoi scote-l din cratiță și pune-l deoparte cât prepari carnea, apoi adaugă-l din nou la sfârșit. Dacă crezi că negătind totul împreună nu vei avea acea aromă puternică de usturoi, atunci pune din start mai mult usturoi, deoarece este mai bine să ai mai mult usturoi bine gătit decât un pic de usturoi, dar ars.

Comentarii: