NUTRITIE

Secretul supei creme pentru a nu forma crustă deasupra

http://cotidiandeturda.ro

Supa cremă este o variantă de mâncare care poate înlocui felul principal și felul al doilea.

Pentru că este o mâncare consistentă, care se îngroașă când se răcește, secretul ei este untul.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul SECRET pentru cea mai bună supă cremă de țelină / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Secretul supei creme pentru a nu forma crustă deasupra

Dacă supa nu se servește imediat, se pun câteva cubulețe de unt deasupra, pentru a nu se forma crustă, iar înainte de servire va fi încălzită numai în cuptorul cu microunde.

Ingrediente:

  • 400 g mazăre
  • 200 g țelină
  • 50 g unt
  • 100 g smântână
  • 200 g pâine toast
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 20 g sare
  • 2 g piper alb măcinat
  • 3 frunze de mentă

Secretul supei creme pentru a nu forma crustă deasupra

Mod de preparare:

Țelina se curăță și se taie cubulețe.

Pâinea se taie cubulețe și se rumenește la cuptor.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Țelina se pune la fiert în apă cu puțină sare.

Când este pe jumătate fiartă, se adaugă mazărea, menta și se lasă pe foc mic până mazărea este fiartă.

Se opresc câteva boabe fierte pentru decor.

Într-un vas se topește untul, se pune făina și se călește puțin.

Se stinge cu supa în care au fiert legumele.

CITEȘTE ȘI: Savoarea toamnei: Cum să prepari cea mai bună supă-cremă de dovleac, după reţeta unui chef bucătar

Se îndepărtează de pe flacără, se lasă puțin la răcit și se adaugă smântâna, apoi gălbenușurile de ou.

Legumele fierte scurse bine de zeamă, se mixează până devin o pastă, apoi se amestecă împreună cu compoziția de făină și se condimentează după gust.

Se servește fierbinte, ornată cu boabele de mazăre oprite și cu crutoanele de pâine.

Comentarii: