REVIEW

Secretul unei băi terapeutice: De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa cu care te speli

medicalnewstoday.com

Bicarbonatul de sodiu este o pudră cu numeroase beneficii atât pentru sănătate şi frumuseţe, dar poate fi folosit cu succes şi în gospodărie sau gastronomie.

De exemplu, bicarbonatul adăugat în maşina de spălat elimină mirosul neplăcut din prosoape, iar cel folosit în preparatele culinare ajută la obţinerea unui aluat aerat, fraged şi pufos.

Astăzi vom vorbi însă despre bicarbonatul de sodiu adăugat în apa în care faci baie, deoarece proprietăţile sale curative pot ameliora numeroase afecţiuni dermatologice.

Adaugă în apa din cadă 2-3 plicuri cu bicarbonat de sodiu, o lingură de sare Epsom şi câteva picături de ulei esenţial (lavandă, ylang-ylang, salvie etc.), amestecă bine şi „plonjează” în apa cu minunate virtuţi terapeutice.

Ameliorează eczemele şi elimină mâncărimile pielii

Se recomandă îmbăierea în apă călâie, nici prea rece, dar nici prea fierbinte, altfel pielea se poate usca şi mai tare, iar roşeaţa se poate agrava.

CITEȘTE ȘI: Sigur nu ştiai: De ce trebuie să ai DOAR prosoape albe în baie

Detoxifiază pe exterior şi la exterior

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru eliminarea toxinelor din corp, dar şi de pe piele, lăsând-o curată şi hidratată în profunzime, potrivit csid.ro.

Eliberează tensiunea musculară

În combinaţie cu sarea Epsom, bicarbonatul de sodiu face minuni pentru cei care au febră musculară sau care se confruntă cu dureri de spate.

Calmează simptomele urticariei

Această afecţiune se manifestă prin mâncărime intensă a pielii şi apariţia unor porţiuni ridicate de piele, de culoare roşie. Cremele pe bază de corticosteroizi ameliorează aceste simptome, dar dacă vrei o soluţie naturală, aplică pe zona respectivă un amestec de apă şi bicarbonat de sodiu, lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi fă-ţi un duş cu apă rece.

Elimină mirosul neplăcut al pielii

Atunci când organismul se detoxifică (aşa cum e în cazul mahmurelii de a doua zi sau după o perioadă în care ai urmat un tratament cu antibiotice, de exemplu), pielea ta poate avea un miros persistent, care nu dispare cu niciun gel de duş parfumat. Pentru astfel de situaţii, apelează la bicarbonatul de sodiu! Adaugă câteva plicuri în apa de îmbăiat, iar porii vor fi curăţaţi excelent. Astfel, mirosul va dispărea şi pielea se va simţi şi va fi curată, reîmprospătată, fără ajutorul parfumurilor din gelurile de duş care doar maschează de fapt problema.

Elimină infecţiile fungice

Bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antifungice, fiind astfel excelent în rezolvarea unor probleme precum candida intertrigo sau ciuperca piciorului. Pe lângă tratamentul indicat de medic, fă-ţi un obicei din a face săptămânal o baie în cadă, în care să adaugă câteva plicuri de bicarbonat – acesta inhibă dezvoltarea fungilor şi previne leziunile la nivelul pielii.

CITEȘTE ȘI: Ții la sănătatea ta? Respectă câteva reguli de igienă în baie. Care sunt cele mai comune greșeli

Ameliorează iritaţiile de scutec

Nu doar adulţii pot beneficia de miraculosul bicarbonat, ci şi copiii, deoarece este un ingredient sigur, fără reacţii adverse. Adaugă câteva linguriţe de bicarbonat în apa în care face baie copilul, iar pielea acestuia va redeveni moale, fină, fără iritaţii.

Comentarii: