NUTRITIE REVIEW

Secretul unei salate ideale: Cum alegi cele mai bune vinete

doxologia.ro

Probabil nu te-ai gândit niciodată să alegi vinete, așa cum o faci cu roșiile. Însă și ele au secretele lor. Trebuie să ții cont de câteva criterii atunci când le alegi, ca să îți iasă cea mai gustoasă salată de vinete.

Coaja– vinetele sunt de mai multe tipuri, negre, pestrițe, mov, etc. Totuși, la toate aceste tipuri, coaja trebuie să fie lucioasă, potrivit clickpoftabuna.ro.

CITEŞTE ŞI: Regulile de bază: De ce să ţii cont când cumperi legume proaspete

Coada– ai grijă să fie cât mai verde. În cazul în care coada e uscată sau maronie, înseamnă că vinetele au fost culese de mult timp, ceea ce înseamnă că sunt uscate pe interior.

Mărime– cu cât vinetele sunt mai mici, cu atât sunt mai gustoase

Atunci când le pregătești, ai grijă să nu le tai cu mult timp înainte de a le găti. Taie-le chiar înainte să le gătești și sărează-le tot atunci.

Trebuie să eviți orice ustensilă de metal, pentru că vinetele vor oxida în contact cu substanțele din metal.

CITEŞTE ŞI: Efectele miraculoase ale consumului de legume: Nu le ocoli niciodată

Vinetele se găsesc imediat, așa că dacă faci mâncăruri cu vinete, pune-le la sfârșit, cu 5-10 minute înainte să oprești focul.

Comentarii: