SANATATE

Semnele care îți arată că ai glicemia crescută – Cum o poți menţine în valori normale, în mod natural

Foto: Pinterest.com

Din acest articol vei afla de ce este foarte important, atât din punct de vedere fizic cât și psihic, să menții nivelul glicemiei la un anumit nivel și cum poți face acest lucru în mod natural.

Semne ale unui nivel crescut de zahăr în sânge

28% dintre americani sunt prediabetici și chiar tu poți avea niveluri crescute ale glicemiei, fără măcar să fii conștientă de acest lucru, potrivit feminis.ro. Iată câteva simptome care îți vor indica faptul că insulina ta înregistrează valori iregulare:

  • oboseală cronică
  • gură uscată
  • dureri de cap
  • vedere încețoșată

Acestea sunt doar cele mai des întâlnite, însă există mult mai multe și trebuie să ții cont de faptul că ele pot alterna pe parcursul unei zile, în funcție de ce mănânci sau bei, iar dacă bei prea multe sucuri sau mănânci prea mult junk-food, nivelul insulinei tale nu va mai reveni niciodată la normal, stare care se cheamă Diabet Tip 2.

CITEȘTE ȘI: Recomandările Federației Române de Diabet: Cum să îți crești imunitatea dacă ai diabet

De ce trebuie să ai grijă de insulină în mod natural

Pe piața farmaceutică există o mulțime de medicamente pentru diabet, dar multe dintre ele sunt scumpe și dacă deocamdată ești într-un stadiu incipient, poți apela la metode mai naturale.

Suplimente naturale

Medicamentele prezintă dezavantajul că sunt scumpe și au efecte secundare, dar te poți consulta cu medicul tău pentru a alege un supliment natural, care te va ajuta să-ți menții valorile zahărului din sânge la nivelul potrivit și se găsesc la un preț mult mai avantajos.

Suplimentele naturale, precum cele folosite în dieta ketogenică, te ajută să scapi de simptome precum durerile de cap, greața, gura uscată și trezitul în mijlocul nopții pentru a urina. În plus, ele sunt accesibile ca preț, fiind făcute din ingrediente naturale.

Dietă bogată în grăsimi

O dietă bogată în grăsimi bune menține insulina la un nivel acceptabil, iar acest lucru nu te va face să te îngrași. Motivul pentru care grăsimea funcționează atât de bine este că arde mai încet energia și corpul nu trece rapid de la o stare la alta. De exemplu, dacă mănânci o pizza întreagă (adică foarte mulți carbohidrați dintr-o dată) nivelul de zahăr înregistrat în sânge va fi foarte mare și pe moment te vei simți energizată, dar destul de repede această energie va dispărea și vei avea probleme serioase dacă vei face acest lucru des.

CITEȘTE ȘI: Minunea din salata verde: ar putea ajuta la vindecarea rapidă a unei fracturi la diabetici

Mănâncă ponderat

O altă problemă des întâlnită, care face insulina să crească, este faptul că mănânci prea mult. Desigur, poți cumpăra alimente sănătoase, dar tot vei avea probleme, dacă mănânci prea mult. Pentru început, dacă ți-e foame, bea un pic de apă, deoarece senzația de foame poate fi confundată ușor cu cea de sete.

Comentarii: