LIFESTYLE

Senzaţional! Handbalistele nu au voie cu tatuajele mari la vedere, la Campionatul Mondial din Japonia! Motivul are legătură cu temuta Yakuza

sursa: gsp

Trecem peste cronica meciului cu Khazahstan, câştigat, ce-i drept, de fetele noastre, şi până la urmă, asta e, e bine că s-a terminat bine, iar naţionala a bifat cea de-a doua victorie. Cum spuneam trecem peste rezultatele la zi, şi ne oprim la un subiect de senzaţie.

La turneul final din Japonia, jucătoarele, staff-ul, toţi cei prezenţi trebuie să-şi ascundă tatuajele care ar sări în ochi! E regulă şi, ca nu cumva să nu fie bine-înţeleşi, japonezii au împânzit toate locaţiile cu poze şi anunţuri explicite. Toate delegaţiile ţărilor prezente au luat la cunoştinţă şi oficial de această regulă şi toată lumea s-a supus, transmit trimişii speciali ai Gazetei Sporturilor în Ţara Soarelui Răsare.

Şi fetele noastre au fost nevoite să-şi acopere aceste desene de pe piele. Mai greu i-a fost Mădălinei Zamfirescu care are tot braţul stâng tatuat, care a apelat la un artificiu: pe sub tricoul de joc, poartă mereu o bluză cu… mânecă lungă.

Tatuaje mai mici mai au şi alte „tricolore”, Gabriela Perianu are două pe braţul stâng, Crina Pintea e desenată pe ambele mâini, plus Turnul Eiffel pe gât, iar Cristina Neagu şi-a făcut pe degete o inscripţie care nu e însă prea vizibilă.

Culmea, portarul Denisa Dedu are cea mai uşoară misiune, deşi posedă un tatuaj imens pe spate şi încă unul pe piept. Zonele nu sunt deloc expuse, aşa că Denisa nu ar avea cum să încalce regula, nici dacă şi-ar dori.

Citeşte şi: Cum să îți antrenezi TOT corpul în doar 15 minute /VIDEO

Ce spune cultura japoneză

Chiar dacă am fi tentaţi să credem acest lucru, japonezii nu au scos în ilegalitate tatuajele. Totuşi, atunci când aleg să-şi facă semne pe piele, oamenii de aici şi le fac în zone deloc expuse, pentru a nu avea probleme în anumite locaţii stricte. Dar şi pentru că ar fi lipsă de respect pentru părinţi. Corpul uman e considerat un cadou pe care părinţii ţi-l fac atunci când te aduc pe lume şi japonezii nu concep ca tu să-ţi baţi joc de acest dar, scrie Gazeta Sporturilor.

În Japonia este interzis să porţi la vedere tatuajele imense deoarece desenele de pe corp de mari dimensiuni, pe tot spatele, braţele întregi sau piept, sunt asociate cu bandele criminale. Cei care fac parte din Mafia japoneză, denumită Yakuza, sunt tatuaţi din cap până în picioare.

Comentarii: