REVIEW

Sfatul expertului: Cum îți dai seama dacă un parfum e original sau contrafăcut

Foto: Pinterest.com

Nu de puţine ori se întâmplă să achiziţionăm un parfum, iar când ajungem acasă să ne dăm seama că parcă nu ni se potriveşte sau că nu persistă atât cât ne-am fi dorit. Parfumierul Iulia-Victoria Neagoe a vorbit, pentru adevarul.ro despre testarea corectă a parfumurilor, cum verificăm dacă este original sau contrafăcut şi care este diferenţa dintre o apă de parfum şi o apă de toaletă.

Cum îţi dai seama dacă un parfum este original:

„Acest lucru îl poate depista şi un om care nu are un simţ olfactiv foarte bine dezvoltat. Brandurile cunoscute pe care le găsim în parfumerii au nişte coduri de lot şi alte detalii care pot fi verificate online, există site-uri. Ştiu că le cumpărăm sigilate, dar marşez pe ideea că parfumul trebuie desfăcut. Ţipla, celofanul acela finuţ, trebuie să fie foarte subţire, să nu se vadă lipiturile.

CITEȘTE ȘI: Știai? Ce RIȘTI dacă aplici parfumul direct pe pielea gâtului

De asemenea, ne uităm la scrisul de pe hârtie, să fie corect gramatical. Trebuie să fie trecută ţara de provenienţă, neapărat. Codul de pe cutie trebuie să corespundă cu cel de pe fundul sticlei. Când vorbim de branduri care au pe ambalaj tot felul de simboluri, acelea foarte greu ar putea fi contrafăcute. Sunt tot felul de lucruri la îndemână care pot avertiza potenţialii cumpărători“, a explicat parfumierul Iulia-Victoria Neagoe.

Cum testăm un parfum

„În momentul în care mergi să-ţi cumperi un parfum, în primul rând te duci neparfumat şi ideal în prima parte a zilei când simţul olfactiv este odihnit.

Miroşi fără să pulverizezi, se simte dacă apropii recipientul. Dacă îți place cum miroase, mergi mai departe şi îl pulverizezi pe un strip.

Dacă şi în etapa aceasta îţi place, abia atunci pulverizezi pe piele. Nu trebuie să încercăm pe piele mai mult de două parfumuri, unul pe o mână, altul pe cealaltă.

Trebuie pulverizat şi apoi plecăm din parfumerie, aşteptăm măcar o oră să vedem ce se întâmplă. Plus că trebuie să ne rupem de mediul ăla în care mirosurile sunt amestecate“, a mai spus expertul.

CITEȘTE ȘI: Ce probleme putem avea din cauza parfumurilor: Ingredientul de care trebuie să ne ferim

De asemenea, parfumierul a confirmat faptul că apa de toaletă are o concentraţie mai mică, de cele mai multe ori pierzându-şi mai uşor persistenţa.

Comentarii: