NUTRITIE SANATATE

Sfatul medicului: Ce trebuie să mănânci şi cum trebuie să te îmbraci pentru a slăbi iarna

getvices.com

Dintre recomandările optime pentru slăbire face parte şi cea care vizează consumul de alimente bogate în vitamina C, precum pătrunjelul sau citricele. În plus, putem profita de vremea rece, pentru plimbări lungi care pot accelera slăbirea.

Pătrunjelul și citricele

Dintre recomandările optime pentru slăbire face parte şi cea care vizează consumul de alimente bogate în vitamina C, precum pătrunjelul sau citricele, potrivit adevarul.ro. În plus, putem profita de vremea rece, pentru plimbări lungi care pot accelera slăbirea.

CITEȘTE ȘI: Importanţa sucului de merişoare: Te scapă de o problemă intimă

„În perioada de iarnă, folosim aproximativ 30% din caloriile pe care le consumăm pentru termoreglare, adică pentru adaptarea la temperatura scăzută. Sugerez pacienţilor mei să petreacă cât mai mult timp în aer liber, fără a se înfofoli atât ei, cât şi copiii, să aerisească foarte bine camera în care stau şi să consume în această perioadă, cât mai multe legume de culoare verde, proaspete, murate în saramură sau congelate, lămâie stoarsă, carne de culoare albă sau roşie“,explică dr. Florin Ioan Bălănică, reprezentant în România al Asociaţiei Europene pentru Medicina Stilului de Viaţă.

Nu ocoliți carnea de porc

Nu trebuie să fugim de carnea de porc, dar trebuie s-o consumăm cu moderaţie şi în prima parte a zilei, adaugă acesta. „Putem mânca de asemenea, sâmburi cum ar fi nucile şi migdalele. Nu este indicat să combinăm carnea grasă cu alcoolul şi dulciurile. Este bine să preferăm băuturile calde cum ar fi ceaiurile din plante sau, mai rar, ciocolata caldă”.

CITEȘTE ȘI: Ştii cum să te hidratezi corect iarna? Ce lichide sunt recomandate

„Nu trebuie să ne îngrăşăm, pentru că de la 5 kilograme în plus, sănătatea are de suferit. Să nu uităm că obezitatea este un flagel mondial şi un factor de risc recunoscut pentru boli cardiovasculare, diabet şi cancer“, conchide medicul.

Comentarii: