LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Sfatul medicului nutriţionist: Obiceiurile care te feresc de obezitate pe termen lung

cronicaromana.net

Succesul pe termen lung în tratamentul obezităţii înseamnă de fapt, un nou stil de viaţă care ne „intră în sânge“ şi rămâne acolo.

În „Abecedarul de obezitate“, prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, face câteva recomandări care asigură succesul pe termen lung în tratamentul împotriva obezităţii.

Recomandă:

Începeţi ziua cu cântărirea şi cu 10 minute de înviorare în care să vă puneţi în mişcare toate articulaţiile. Nu uitaţi să faceţi flotări şi genoflexiuni.

Continuaţi cu micul dejun.

CITEȘTE ȘI: Descoperire incredibilă referitoare la post: obezitatea poate fi prevenită şi fără schimbarea dietei!

10 secrete pentru slăbit, de la un renumit dietolog american

Limitaţi „mesele în afara casei“ şi fiţi moderaţi în faţa „bufetelor suedeze“.

Folosiţi paharul cu alcool pentru a ciocni şi nu pentru a consuma, potrivit adevarul.ro. Staţi cu el în mână cât mai mult, fapt care vă va împiedica să fumaţi, dacă aveţi acest prost obicei Dacă nu fumaţi evitaţi fumul şi „fumurile“ altora.

Atenţie la porţiile din farfurie.

Consumaţi apă minerală plată înainte şi în timpul mesei, alcool doar după.

Culcaţi-vă cu 1-2 ore înainte de miezul nopţii.

Fiţi activi, urcaţi şi coborâţi 2-4 etaje Dotaţi-vă acasă cu bandă de alergare şi bicicletă de cameră. Dacă le aveţi deja, dar le folosiţi ca „garderobă“ daţi jos hainele de pe ele. Vă vor fi indispensabile în zilele foarte ocupate, înaccesibile mersului la sală sau mersului pe jos

Dacă sunteţi nervos, liniştiţi-vă şi abia apoi mâncaţi, dar nu în faţa televizorului, a computerului sau între convorbiri telefonice

Dacă nu mai sunteţi motivat, redescoperiţi o nouă motivaţie.

Comentarii: