NUTRITIE

Sfaturi de la specialiştii Institutului Clinic Fundeni: Trei legume care îți pregătesc organismul pentru sezonul rece

best-wallpaper.net

Vremea de toamnă este capricioasă şi de multe ori ne ia prin suprindere organismul, nepregătit. Virozele respiratorii sunt la ordinea zilei, mai ales dacă în familie sunt şi copii mici, abia intraţi la creşă sau la grădiniţă. Însă odihna şi o alimentaţie sănătoasă, plimbările în parcuri, mişcarea, hidratarea corectă sunt de ajutor.

Institutul Clinic Fundeni atrage atenţia asupra a trei legume de sezon importante, potrivit csid.ro.

Pieţele din România încă abundă de legume şi fructe de sezon din producţia locală. Conform reglementărilor în vigoare, producătorii autohtoni au zone dedicate şi marcate în pieţele agroalimentare. Şi în supermarketuri, hipermarketuri pe etichete sunt menţionate zonele de provenienţă ale legumelor şi fructelor.

CITEȘTE ȘI: Modelul corect de a consuma morcovii. De ce NU trebuie curăţaţi de coajă

Consumate crude în salate sau în supe ori tocăniţe, aceste legume sunt delicioase.

Iată ce legume de sezon recomandată specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni.

Morcovii

Morcovii conţin o sursă importantă de vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte;

Ciupercile

Ciupercile sunt singurele legume care conţin vitamina D, responsabilă pentru menţinerea calciului şi fosforului în sânge;

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care trebuie să consumi ciuperci: Protejează sănătatea fizică şi psihică

Ardeii

Ardeii reprezintă o sursă importantă de corticosteroizi, răspunzători pentru reducerea stresului.

De asemenea, specialiştii de la Institutul Fundeni recomandă ca o dată cu debutul sezonului rece să se efectueze un control la medic pentru a vă asigura că organismul este sănătos.

Comentarii: