SANATATE

Simplu și eficient: Vitaminele care te ajută să scapi de balonare

viataverdeviu.ro

Scapă de balonare! Printre cele mai întâlnite cauze ale balonării se numără alimentele care cauzează retenția de apă și încetinesc digestia. Din fericire, puteți rezolva rapid problema balonării tot cu ajutorul unor alimente. Este vorba de cele care conțin complexul de vitamine B.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea creierului la îndemâna oricui: Vitaminele care previn pierderile de memorie și demența

Iată cum funcționează:

Vitamina B6 te scapă de balonare

Vitamina B6 combate retenția de apă în organism. Un număr de studii au arătat că 90% din populația lumii are deficiență de vitamina B6, din cauza stilului de viață modern și al obiceiurilor alimentare deficitare. Această vitamină mai are și beneficiul de a stimula sistemul imunitar, în lupta sa contra bacteriilor și virusurilor. Este extrem de benefică și pentru cardiaci și femei gravide, potrivit doctorulzilei.ro. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt: pește, cereale integrale, spanac, legume, carne de pasăre.

CITEȘTE ȘI: Deficiența acestei vitamine duce la o formă gravă a infecției cu COVID-19

Vitamina B1

Vitamina B1 este crucială pentru digestia carbohidraților. De fapt, transformă ceea ce mâncăm în energie. Pe lângă asta, îmbunătățește funcția inimii și a nervilor, dar de asemenea accelerează digestia și neutralizează gazele și balonarea. Cele mai bune surse de vitamina B1: cereale integrale, legume, drojdie.

Comentarii: