Singurul loc în care nu ar trebui să depozitezi niciodată pâinea. Românilor le place să mănânce pâine în orice moment și sub orice formă. Dar dacă vi s-a întâmplat vreodată ca pâinea să se învechescă sau să mucegăiască mai repede decât vă așteptați, este posibil să fiți încă confuz cu privire la cel mai bun mod de a o păstra.
Primul dvs. instinct ar putea fi „frigiderul”. Deși pare logic, acesta este, de fapt, unul dintre cele mai proaste locuri de depozitare a pâinii. Iată tot ce trebuie să știți despre cum să depozitați pâinea, cum să o păstrați proaspătă și cum să o faceți să dureze mai mult.
CITEȘTE ȘI: Doctor: Această pâine este cea mai nocivă pentru glicemie
Este rău să păstrați pâinea în frigider?
Răspuns scurt: Da. Frigiderele sunt medii uscate. Deoarece umiditatea inerentă pâinii este o parte din ceea ce o face atât de delicioasă, plasarea ei în orice mediu uscat va accelera procesul de îmbătrânire (și de învechire). Dacă doriți ca pâinea dvs. să dureze cât mai mult posibil și să nu se usuce, nu o depozitați în frigider sub nicio formă.
Care este cel mai bun loc pentru a depozita pâinea?
Dacă intenționați să consumați pâinea în câteva zile (pentru pâinile cu crustă tare) sau o săptămână (pentru pâinile la pungă), păstrați-o pe blatul din bucătărie.
Pâinile crocante nu ar trebui păstrate niciodată în pungi de plastic, deoarece se va înmuia crusta aproape imediat, schimbând exact lucrul pe care îl iubim la ele. După ce feliați pâinea, o puteți pune înapoi în punga de hârtie în care probabil a venit și băgați capătul dedesubt. Sau puteți așeza partea tăiată a pâinii pe blat sau pe placa de tăiere, cu partea din spate în aer. Astfel, partea expusă va fi protejată și pâinea va rămâne proaspătă mai mult timp.
Pentru pâinile moi, cum ar fi pâinea pentru sandvișuri, o pungă de plastic – cum ar fi cea în care vine sau o pungă cu fermoar – este ideală. Nu puneți nici aceste pâini în frigider! Aerul uscat încă se poate infiltra prin plastic, făcând pâinea să se usuce rapid.
Indiferent de tipul de pâine care vă place, este posibil să observați că se învechesc mai repede în timpul lunilor de iarnă. Din nou, aerul uscat este vinovatul și, în afară de a folosi un umidificator în bucătărie 24 de ore din 24, 7 zile din 7, nu puteți face prea multe în această privință.
Puteți congela pâinea?
Da, puteți! Doar puneți-o într-o pungă de plastic făcută pentru congelator și scoate-ți cât de mult aer puteți din pungă. Puneți pâinea în congelator și lăsați mașina rece să-și facă treaba.
Puteți congela pâini feliate în prealabil, deși acestea vor fi puțin mai uscate atunci când le veți dezgheța. Dacă doriți să congelați o pâine întreagă sau o jumătate de pâine, pur și simplu puneți-o în pungă fără să o tăiați. Scoateți-o din congelator cu o zi înainte de a o consuma și lăsați-o pe blat (în afara pungii de plastic) până când este complet decongelată.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e indicat să mănânci pâine prăjită: Efectul pe care îl are asupra glicemiei
Ce fel de pâine rezistă cel mai mult?
Pâinea ambalată, produsă în masă, are de obicei cel mai lung termen de valabilitate, deoarece conține conservanți pentru a o menține proaspătă pe parcursul călătoriei sale prin lanțul de aprovizionare. Pâinile cu un procent mai mare de cereale integrale tind, de asemenea, să rămână proaspete mai mult timp. În sfârșit, pâinea cu drojdie naturală se păstrează mai mult decât pâinea făcută cu drojdie.
Comentarii:









