NUTRITIE

Slăbești fără să faci foamea: Rețeta delicioasei salate pe bază de piept de curcan și varză roșie

ambitiouskitchen.com

Salata de varză roşie cu ţelină, nuci şi piept de curcan este alternativa ideală la mâncărurile de sezon pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în timpul iernii. Carnea de curcan nu conţine colesterol, iar combinaţia de varză roşie, ţelină şi nuci este extrem de hrănitoare.

Fiind vorba de o salată, modul său de preparare este extrem de simplu, fiind practic la îndemâna oricui. Carnea de curcan o putem folosi atât fiartă, cât şi grill.

”E nevoie de atenţie când prăjim sau fierbem carnea. O vom tăia în bucăţi subţiri, astfel încât să nu fie nevoie să o supunem unui tratament termic prea mare. Varza roşie o vom amesteca cu puţin zahăr, ulei de măsline, sare şi oţet de mere”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Combinaţia care face minuni în corp: De ce trebuie să mănânci ouăle alături de salată

Ingrediente:

-Piept de curcan
-400 de grame;
-Varză roşie-un kilogram;
-Ţelină-400 de grame;
-Oţet de mere-15 grame;
-Ulei de măsline-50 de grame;
-Miez de nucă-100 de grame;
-Zahăr-50 de grame;
-Miere de albine-50 de grame;
-Pătrunjel-o legătură;
-Sare după gust.

Mod de preparare:

Miezul de nucă este de preferat să îl prăjim puţin într-o tigaie sau să îl băgăm pentru câteva minute la cuptor, astfel încât să capete o aromă specifică, după care îl mărunţim.

Mierea de albine o vom folosi ca atare, la temperatura camerei, rolul ei fiind de a îndulci puţin salata.

CITEȘTE ȘI: Trucuri care te ajută să mănânci sănătos: Cum poţi face din salată un preparat mai gustos

Amestecăm varza roşie cu carnea de curcan, ţelina şi miezul de nucă, iar la final punem şi pătrunjelul tăiat grosier pentru ca salata să fie mai aspectuoasă. În loc de ţelină putem folosi păstârnac, recomandarea mestrului Nichi Mărăcine fiind ca acesta să fie prăjit puţin într-o tigaie, cu sau fără ulei, pentru a da un gust deosebit salatei noastre.

Comentarii: