featured MOMS

ȘOCANT! Ce trebuie să facă elevii de clasa a II-a conform MANUALULUI ȘCOLAR

Elevii de doar 8 ani sunt îndemnați să facă un experiment de-a dreptul șocant! Practic, școlarii de clasa a II-a sunt îndemnați să închidă un șoricel într-un borcan și să-l privească cum se stinge. Totul este prezentat în auxiliar „Matematică şi Explorarea mediului”,

Manualul este semnat de familia Pârâială: Dumitru, Florina, Bogdan şi Cristian Pârâială, care au editate cărţi la mai multe discipline, începând de la „Dezvoltare personală” şi terminând cu „Limbă şi comunicare română”.

Auxiliarul prin care elevii sunt îndemnaţi să omoare în chinuri nişte animăluţe a reuşit să treacă de cenzura mult lăudatei Comisii pentru aprobarea auxiliarelor şcolare:

„E foarte ciudat cum de a ieşit aşa ceva prin auxiliarele şcolare, mai ales că de mai bine de zece ani disecţiile şi experimentele pe animale au fost considerate traumatizante pentru copii şi nu se mai fac. Dincolo de componenta emoţională, ar trebui să vorbim şi de cea etică.

În loc să le cultivăm dragostea şi responsabilitatea pentru tot ce este viu, asemenea manuale îi învaţă că au dreptul să chinuie în mod gratuit nişte fiinţe, chiar dacă învăţătoarea nu face experimentul, dar nici nu vorbeşte cu elevii săi să le explice de ce n-ar trebui să-l facă. Fiind vorba de copii atât de mici, care nu au discernământ, se poate ajunge chiar şi la lucruri grave”, a spus inspectoarea de specialitate la biologie Mariana Mustaţă.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI pentru a-ți convinge copilul SĂ RENUNȚE la fast food

Oroarea a fost sesizată și de Răzvan Exarhu într-o postare pe o rețea de socializare:

 

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să mănânce un BĂRBAT pentru a avea copii SĂNĂTOȘI

Mai mult, din manual nu lipsesc nici greşelile de scriere. Și aceasta în condițiile în care nici în acest an elevii nu au avut manualele la timp, motivul invocat fiind tocmai ”analiza cu atenție” a acestora!

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comentarii

Apasa aici pentru a posta un comentariu

  • O tampenie asemanatoare am gasit cand eram adolescent in revista „Start spre viitor” unde intr-un articol era descris ceva si mai oribil: mai intai cum sa fie omorat un porumbel si apoi cum sa fie disecat; atentie,intr-o revista pentru copii si adolescenti. Totusi, de atunci si pana acum au trecut peste 37-38 de ani, dar se vede ca inca exista astfel de autori de manuale pentru copii. Oare aceste cadre didactice au empatie, adica stiu sa se puna in locul unui copil care citeste lectia oribila pe care au scris-o ei pentru a-si da seama cum se simt din punct de vedere psihic. Eu macar pe la inceputul anilor 1990 cand aveam varsta de vreo douazeci si ceva de ani am platit 10 lei pentru a participa una-doua ore la un seminar tinut de catre o doamna psiholog la sala Azur de la Casa Tineretului din Iasi, unde am fost invatat ce inseamna empatia si unde cativa dintre participanti au povestit chiar cateva intamplari din viata lor in care au trebuit sa dea dovada de emapatie pentru a se comporta asa cum se cuvine fata de una sau mai multe persoane, cautand sa se puna in locul lor.