NUTRITIE

Ce trebuie să mănânce un BĂRBAT pentru a avea copii SĂNĂTOȘI

Foto: Pinterest.com

Alimentaţia unui bărbat înainte de a concepe un copil influenţează sănătatea acestuia, arată un studiu realizat în Canada. Cercetătorii subliniază că nu doar alimentaţia viitoarei mame este esenţială pentru sănătatea copilului, ci şi cea a tatălui.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea McGill din Montreal au descoperit că spermatozoizii reţin „amintiri” moleculare ale stilului de viaţă al tatălui şi le transferă embrionului rezultat în urma fecundaţiei.

 

Specialiştii recomandă bărbaţilor care se gândesc să-şi întemeieze o familie să renunţe la mâncărurile de tip junk food şi să consume cantităţi mari de legume cu frunze verzi, potrivit dailymail.co.uk.

Miracol pentru sănătate: Alimentele pe care nu trebuie să le ocoleşti în august

Motivul pentru care ÎNCHIZI OCHII atunci când încerci să-ți amintești ceva

Aceste recomandări au fost făcute în urma unui studiu legat de rolul acidului folic, o formă a vitaminei B, care are un rol extrem de important în prevenirea unor anomalii ale sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la embrion.

Caz INCREDIBIL la Iași: copil tratat cu CIOCOLATĂ, pentru a putea trăi!

Cum să-ți accelerezi ARDERILE după masă, pentru a NU lua în greutate

Femeilor li se recomandă în mod curent să ia suplimente de acid folic atunci când încearcă să rămână gravide, precum şi în primele 12 săptămâni ale sarcinii, dar aceste noi descoperiri arată că şi bărbaţii trebuie să se preocupe să îşi asigure un nivel bun de acid folic.

Foto: Pinterest.com

Dr. Sarah Kimmins spune că e prematur să recomande bărbaţilor să ia suplimente de acid folic, dar aceştia ar trebui, în orice caz, să îşi sporească aportul de verdeţuri în alimentaţie.

Surse naturale bune de acid folic sunt brocoli, varza de Bruxelles, spanacul, sparanghelul şi mazărea; vitamina se mai găseşte în cantităţi notabile şi în ficat, năut şi orez brun.

Ce TIPURI de OUĂ trebuie neapărat să încerci

Cum te ajută MIEREA să pierzi în greutate

Sursele alimentare de PROBIOTICE mai puțin cunoscute

ATENȚIE! Alcoolul intereferează cu procesarea acidului folic în corp.

„Bărbaţii tineri care umblă prin baruri ar trebui să ţină seama de faptul că alcoolul nu le face bine viitorilor lor copii”, adaugă dr. Kimmins.

Comentarii: