NUTRITIE

Miracol pentru sănătate: Alimentele pe care nu trebuie să le ocoleşti în august

Foto: Pinterest.com

Luna august e luna concediilor, dar ultima parte a verii e şi una extrem de pretenţioasă. Dacă nu suntem atenţi la alimentaţie, putem avea mari probleme. De aceea, vă oferim lista de alimente pe care trebuie să le consumaţi obligatoriu în această lună. Sunt un adevărat miracol pentru sănătate.

 

Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara si aduce pe masa oamenilor o multime de alimente care pot face oricand parte dintr-o dieta sanatoasa. Iata care sunt superalimentele lunii august pe care ar fi bine sa le consumi:

 

1. Pepene galben

De ce ne place: o portie contine numai 46 de calorii, plus necesarul unei intregi zile de vitamine A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu si este plin de apa, sustine nutritionistul Mitzi Dulan.

Asta e senzaţia verii: Când o vei gusta te vei îndrăgosti pe loc

Eşti ciupit de ţânţari mai DES decât alte persoane? Iată DE CE

Greşelile care îți transformă cafeaua într-un PERICOL pentru organism

Cum sa-l savuram: Poate fi consumat crud sau intr-o salata de fructe cu putina branza feta sau menta.

Apa minerală, sursă de calciu fără calorii / STUDIU

Sandale-VEDETĂ ale verii 2017

Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic

2. Zucchini

De ce ne place: Acest aliment este sarac in calorii si bogat in fibre, vitamine A, C, K si potasiu. „Este un produs care adauga cantitate si substanta dietei tale fara prea multe calorii”, spune Dulan.

Cum sa-l savuram: O leguma cu adevarat versatila, zucchini este gustos atat fript pe gratar, crud cat si fiert. L-ai putea folosi in clatite americane, ca chips-uri sau in lasagna facuta in casa. Poate fi chiar prajit – este mult mai sanatos decat cartofii prajiti.

3. Vinete

De ce ne plac: Sunt o sursa excelenta de vitamine B6 si K si contin si o multime de fibre. Aceste legume au in compozitia lor foarte multi antioxidanti ceea ce inseamna ca sunt benefice pentru sanatatea corpului in general si a inimii si memoriei in special.

Cum sa le savuram: Incearca sa le sotezi, pe gratar  sau inabusite in putin ulei. Totodata, vinetele pot fi consumate si sub forma unei salate gustoase.

4. Mure

De ce ne plac: Fructele de padure in general sunt pline de fibre si antioxidanti si contin foarte putine calorii. S-a demonstrat ca un consum de mure incetineste declinul cognitiv, protejeaza inima si scade tensiunea arteriala, conform sfatulparintilor.ro. Aceste fructe sunt o sursa excelenta de potasiu si vitamine E, C, K, magneziu si fibre.

Cum sa le savuram: Intr-un pahar cu gheata sau sifon sau adauga-le intr-o salata. Totodata, murele pot fi excelente si in prajituri, coapte la cuptor – atentie totusi sa nu consumi prea multe dulciuri.
5. Dovlecei galbeni

De ce ne plac: Inruditi cu zucchini, aceste alimente sunt bogate in fibre, vitamine C si K si potasiu cu foarte putine calorii.

Cum sa ii savuram: Iti poti consuma fripti pe gratar, sub forma de supa sau chiar ca topping pentru pizza. De altfel gratarul este un mijloc excelent pentru a prepara toate legumele, alaturi de putina carne, spune Dulan.

Comentarii: