NUTRITIE

Asta e senzaţia verii: Când o vei gusta te vei îndrăgosti pe loc

Foto: Pinterest.com

Asta e noua senzaţie a verii, dulce şi extrem de gustoasă. Când o vei gusta te vei îndrăgosti de ea pe loc. Nu! Nu este vorba despre vreo îngheţată specială.

 

Brioşa cu ciocolată şi nuci are un mod de preparare extrem de uşor şi la final iese o prăjitură delicioasă. Îţi oferim reţeta minune.

Ingrediente

– 2 lingurita cacao pudra

– 4 buc. oua

– 250 gr faina alba

– 1 buc. esenta rom

Eşti gurmand? Iată ce poţi mânca seara şi nu te vei îngrăşa

De ce îţi este foame NOAPTEA?

DE CE este recomandat să mănânci alimente bogate în ZINC

– 1 varf cutit sare

– 1/2 buc. plic praf copt

– 150 gr unt sau margarina pt prajituri

– 130 gr zahar tos

– 100 gr nuca tocata bucatele

– 150 ml lapte cald

– 150 gr fulgi ciocolata

– 2 buc. plic zahar vanilat

Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

DE CE să-ți ADAPTEZI alimentația STILULUI tău de viață

Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado

– 1 buc. coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol mai adanc amestecam ouale cu zaharul tos, zaharul vanilat si praful de sare, pana cand volumul aproape se dubleaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi amestecati si adaugati laptele caldut treptat, cacaoa, coaja de lamaie, esenta de rom si untul topit (margarina) un pic caldut.

Află cât de bun şofer eşti în funcţie de zodia ta

Epuizarea termică, marele pericol al caniculei: Ce ne învaţă medicii

Remedii naturale pentru a scăpa de mirosul URÂT al picioarelor

Stim ca aluatul este gata atunci cand prin el vedem cum s-au format multe bule de aer de fapt acesta este si secretul brioselor si a oricarui alt aluat, bulele de aer fac aluatul pufos:). Punem fulgii de ciocolata si bucatelele de nuca, amestecand doar de 2 -5 ori de jos in sus cu o lingura Pregatim formele de briose, le ungem cu unt si le tapetam cu faina, daca nu avem hartiute speciale (eu am folosit hartiutele si nu am mai tapetat:). Umplem fiecare forma astfel incat sa avem grija sa lasam loc si pentru crescut cam de jumatate de centimetru lasam loc. Punem tava in cuptorul incins la foc potrivit circa 35-40 min depinde de cuptor. Se scot din forme si se servesc fierbinti sau reci. Merg de minune cu o cana de lapte fierbinte sau o ceasca de cafea cu frisca.

Va doresc Pofta buna!

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest