NUTRITIE

Ce să NU mănânci niciodată pe stomacul GOL. Iată de ce!

Foto: Pinterest.com

Deși putem fi tentați adesea să consumăm pe stomacul gol tot felul de alimente și de băuturi, indicat este să știm că unele dintre ele pot fi periculoase dacă nu am mai mâncat ceva înainte.

Vă prezentăm astăzi unele dintre cele mai cunoscute alimente și băuturi care, odată ce sunt ingerate pe stomacul gol, pot provoca o serie de neplăceri sau chiar afecțiuni serioase. Chiar dacă vi se va părea straniu că veți regăsi printre acestea și alimente pe care le credeați inofensive pentru a fi mâncate la micul-dejun (precum iaurtul, bananele sau sucul de fructe), experții ne asigură că, dacă sunt consumate pe stomacul lor, pot cauza reacții la care nici nu ne-am fi așteptat.

Știm… Deși ne încântă ideea să bem o cană de cafea de îndată ce ne trezim, trebuie să cunoaștem faptul că aceasta nu este deloc potrivită pentru un stomac gol.

Foto: Pinterest.com

Când cafeina ajunge în mucoasa stomacului, ea va începe să o irite. În același timp, și sucul gastric va încerca „să-și facă treaba”, lucru care poate duce la o inflamare a mucoasei. Din păcate, din acest motiv te poți alege cu gastrită sau chiar cu ulcer.

Transpiri excesiv? Vezi ce boală GRAVĂ ai putea avea

La ce VÂRSTĂ ar trebui să te căsătorești în funcție de zodie

Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT

Produse ce conțin drojdie

Întrucât drojdia poate irita mucoasa stomacului și va stimula producerea de gaze, nu este bine să mănânci produse ce o conțin pe stomacul gol. Chiar și banalele produse de panificație îți pot cauza flatulență din cauza drojdiei, așa că ferește-te cât poți să le mănânci pe stomacul gol.

Foto: Pinterest.com

Iaurt

Acest aliment este bogat în bacterii benefice organismului uman (este vorba despre cele existente în acidul lactic), dar dacă vei mânca iaurt pe stomacul gol, acestea vor fi distruse. Motivul pentru care se va întâmpla așa este pentru că acizii din sucul gastric vor absorbi aceste bacterii.

Foto: Pinterest.com

Cu alte cuvinte, nu se poate spune să este interzis să consumi iaurt pe stomacul lor, dar se poate spune că nu te vei mai putea bucura de efectele pozitive ale bacteriilor din iaurt. Este deci mult mai bine să consumi iaurt după ce ai mâncat ceva.

De ce sticlele de BERE au culori DIFERITE

Știi ce este A DOUA adolescență și LA CE VÂRSTĂ se manifestă

Care este PRIMUL SEMN de Alzheimer la o persoană tânără / STUDIU

Lapte și lapte de soia

Ambele produse alimentare sunt bogate în proteine, iar dacă le vei mânca pe stomacul gol, nu vei face altceva decât să le „obligi” să se transforme în energie, care va trebui consumată cât mai rapid. Așa nu vei mai apuca să beneficiezi de proprietățile lor tonice și nutritive.

Foto: Pinterest.com

Specialiștii recomandă ca aceste două alimente să fie consumate, dimineața, alături de diverse gustări, iar seara ar trebui băute cam cu două ore înainte de cină sau înainte de culcare.

Cum poți recunoaşte ochelarii de soare CONTRAFĂCUȚI

Efectele minune ale vaniliei: Medicament pentru mai multe boli

Ceaiurile INDICATE pe timp de caniculă

Dulciurile

Consumate pe stomacul gol vor determina fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate irita pancreasul. P

e de o parte, nivelul de zahăr din sânge va crește, ceea ce va duce la eliberarea insulinei și la menținerea acestui nivel ridicat de zahăr cam 1-2 ore (în acest caz vorbim de hiperglicemie). Acest proces va fi dăunător pentru organism, întrucât va putea afecta vasele de sânge.

Foto: Pinterest.com

Pe de altă parte, după ce insulina va transporta zahărul din sânge spre celule, poți să te confrunți cu hipoglicemie, ceea ce îți poate da tot felul de stări neplăcute, precum transpirații abundente, stare de leșin, anxietate, somnolență sau foame. Nu de puține ori se poate întâmpla ca foamea să te determine să consumi și alte dulciuri, fapt care va menține acest „cerc vicios”.

Citricele

Fie că vor fi consumate ca atare sau sub formă de suc, ambele variante vor fi dăunătoare pentru stomac. Acidul citric va intra în reacție cu acizii din sucul gastric și vor irita puternic mucoasa stomacului. Nu ar fi deci de mirare să faci gastrită sau ulcer dacă obișnuiești să mănânci citrice pe stomacul gol.

Foto: Pinterest.com

De asemenea, specialiștii au constatat faptul că mâncatul de citrice pe stomacul gol poate predispune organismul să aibă o reacție alergică, în special sub forma unor erupții cutanate.

Te trezești vorbind singur? Ce spun specialiștii despre asta

Zbori des cu avionul? Iată ce poţi păţi / VIDEO

Fructoza, mult mai sănătoasă decât zahărul ”de masă” / STUDIU

Perele

Chiar dacă ți-ar plăcea să-ți începi ziua cu o pară bine coaptă, trebuie să știi că și aceasta este un aliment interzis pe stomacul gol. Dacă vei mânca para fără să fi mâncat și altceva în prealabil, fibrele conținute în ea pot să irite mucoasa delicată a stomacului.

Foto: Pinterest.com

Cele mai dăunătoare pere pentru un stomac gol sunt cele cu structură densă, în condițiile în care conțin multă celuloză și pot afecta considerabil mucoasa stomacului.

Bananele

Deși probabil că ai auzit că poți consuma fără probleme o banană pe post de mic-dejun, trebuie să știi că nu este chiar așa. Banana va duce la o creștere bruscă a nivelului de magneziu, ceea ce va fi dăunător inimii.

Foto: Pinterest.com

În plus, consumul unei banane pe stomacul gol va duce și la un dezechilibru al nivelul de potasiu și magneziu, așa că este posibil să ne simțim mai obosiți după aceea.

Ținute de vară care arată PERFECT, indiferent de siluetă

De ce NU este recomandat să ții parfumul în baie

Cauzele surprinzătoare ale problemelor de memorie

Roșiile

Prin conținutul lor de acid tanic, roșiile pot irita semnificativ stomacul. Dacă nu vrei să faci gastrită sau ulcer, nu consuma niciodată cantităţi mari de roșii pe stomacul gol!

Foto: Pinterest.com

Fructul Kaki (Persimmon)

Acest fruct, ce se coace bine mai ales în lunile octombrie-noiembrie și este similar ca aspect cu roșia, conține numeroase vitamine și antioxidanți, ceea ce îl face un aliment foarte recomandat.

Foto: Pinterest.com

Din păcate, trebuie să știi că persimmon-ul face și el parte dintre alimentele ce nu ar trebui mâncate pe stomacul gol. Motivul este că acest fruct este foarte bogat în fibre, ceea ce va încetini procesul de digestie și poate provoca disconfort abdominal. Se pare că mai ales fructele cu structură densă și foarte coapte sunt cele mai bogate în fibre, așa că este mai bine să le eviți pe cât posibil dimineața, pe stomacul gol.

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Apa cu lămâie îţi poate provoca probleme: Iată reacţiile adverse

Castraveții și alte legume verzi

Legumele crude sunt bogate în aminoacizi, dar când le mănânci pe stomacul gol ele pot fi greu de digerat. De aceea, și ele fac parte dintre alimentele interzise pe stomacul gol întrucât pot provoca arsuri, gaze, flatulență și chiar dureri abdominale.

Foto: Pinterest.com

Cartoful dulce

Nici această legumă nu este indicată spre a fi mâncată pe stomacul gol. Conținutul de tanini și de pectine va irita mucoasa gastrică. Prin urmare, te poți confrunda cu arsuri și cu dureri abdominale dacă vei consuma cartofi dulci pe post de mic-dejun.

Foto: Pinterest.com

Mâncărurile picante

Dacă ești amatoare de asemenea mâncăruri, renunță să le consumi pe stomacul gol. Când sunt ingerate pe stomacul gol, mâncărurile condimentate vor stimula producția de acizi gastrici și vor irita astfel mucoasa stomacului.

Foto: Pinterest.com

Evită așadar să le mănânci pe stomacul gol dacă nu vrei să te confrunți cu arsuri gastrice, cu reflux gastroesofagian sau alte tulburări digestive (precum durerile abdominale).

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Cele mai cool OUTFIT-uri de WEEK-END!/ GALERIE FOTO

Sucurile acidulate reci

Nici acestea nu ar trebui consumate pe stomacul lor. Pe de o parte, vor scădea fluxul sanguin către stomac, ceea ce va încetini digestia. Pe de altă parte, zahărul și ceilalți conservanți din ele pot provoca senzații de greață.

Foto: Pinterest.com

Nu în ultimul rând, acizii din astfel de băuturi se vor combina cu cei din sucul gastric și vor leza mucoasa stomacului. În timp, acest fenomen poate duce la declanșarea gastritelor sau ulcerului.

Comentarii: