SANATATE

Ceaiurile INDICATE pe timp de caniculă

Foto: Pinterest.com

Menţinerea nivelului de hidratare este esenţială în zilele de caniculă, mai ales în cazul copiilor şi al vârstnicilor – cei din urmă îşi pierd capacitatea de a simţi dacă le este sau nu sete.

Când temperaturile sunt foarte mari, sistemul de termoreglare al corpului se pune în mişcare pentru a elimina surplusul de căldură. Caniculă poate provoacă o disfuncţie a sistemului nervos central, care se manifestă prin producerea de cârcei, din cauza lipsei de apă şi săruri, epuizare, colaps circulator, crampe musculare şi pierderea cunoştinţei. Persoanele cu cel mai mare risc sunt copiii şi vârstnicii.

Băuturile energizante, cafeaua, băuturile carbogazoase, sucurile din comerţ şi alcoolul, nu reprezintă opţiuni sănătoase, ele de fapt accentuează deshidratarea. De aceea, în perioada verii, este bine să consumăm din belşug apă minerală şi ceaiuri.

Ceaiul ne hidratează şi este un izvor natural de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acesta are efect tonic şi energizant şi ne apară de efectul nociv al radicalilor liberi.

Actrița Jane Fonda, MESAJ pentru femeile trecute de prima tinerețe

Te îngrași pe FOND NERVOS? Iată cum poți SCĂPA de STRES

Ce poate dezvălui SALIVA despre starea ta de sănătate

Cele mai bune ceaiuri pe timp de caniculă:

Ceaiul extras din frunzele de Camellia sinensis

Ceaiul alb, verde, negru conţine concentraţii diferite de cafeină. De exemplu, ceaiul negru are o concentraţie ridicată de 45-60 de miligrame de cafeină într-o ceaşcă iar ceaiul verde are aproximativ 5-30 de miligrame. Concentraţia de cafeină depinde şi de timpul de infuzare, în general este bine să se lase la infuzat 3-4 minute.

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Se pot bea 1-3 căni de ceai pe zi, în prima parte a zilei. Putem consumă ceai verde cu adaos de suc de lămâie, mandarine, portocale sau cubuleţe de gheaţă cu fructe sau ceai verde cu o frunzuliţa de mentă.

Foto: Pinterest.com

Ceaiuri cu efecte tonice asupra sistemului nervos

În această categorie intră ceaiul de rozmarin, guarana, ginseng, cicoare, iasomie sau de ceaiul Mate.

Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei

7 întrebuințări neașteptate ale oțetului de măr

Oraşul ideal unde NU există bani, religie sau politică. Unde se află acest loc

Ceaiurile de fructe

Sunt o altă sursă ideală de hidratare. Puteţi alege ceaiurile de fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice. Sunt tonice, vitaminizante, energizante şi foarte plăcute la gust.

Nu conţin cofeină şi pot fi băute în orice moment al zilei, inclusiv de copii. Se poate adaugă o linguriţă de miere, eventual gheaţă şi lămâie.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: