NUTRITIE

Pepenele verde, minune pentru sănătate: Ajută şi la siluetă

Foto: Pinterest.com

Pepenele verde e o adevărată minune pentru sănătate. Datorită conţinutului mare de aminoacizi, în special L-arginină și L-citrulină, pepenele verde este ideal nu numai pentru oamenii care practică sport, ci și pentru cei care vor să aibă mai multă energie și să prevină senzația de oboseală.

 

Pepenele roșu: nutritiv sau nu

 

Este posibil să spui că pepenele roșu este mai mult apă și că conținutul nutrițional este minim, dacă nu inexistent. Însă, în ciuda faptului că este 92% apă, fiecare bucăți de pepene pe care o mâncăm conține vitaminele A, B6 și C, precum și o cantitate mare de antioxidanți și aminoacizi.

Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

DE CE să-ți ADAPTEZI alimentația STILULUI tău de viață

Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado

Pepenele roșu conține un element nutritiv care se găsește în foarte puține alimente. L-citrulina, căci despre acest aminoacid vorbim, crește nivelul de energie. L-citrulina fiind transformată prin metabolizare într-un aminoacid numit arginină are efecte benefice asupra inimii, sistemului circulator și sistemului imunitar.

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

L-citrulina este un aminoacid non-esențial care îi ajută pe sportivi să își îmbunătățească performanțele. Aminoacizii non-esențiali sunt compușii pe care organismul îi poate sintetiza și astfel nu este necesar ca ei să fie asimilați din alimentația zilnică.

Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Asta e dieta minune: Slăbeşti 3,5 kilograme pe săptămână

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ce beneficii are L-citralina asupra organismului

L-citrulina o putem lua nu numai din pepene verde, ci și din năut, carne, usturoi, nuci și ciocolată neagră. După cum poți observa, toate sunt alimente care stimulează energia și care îmbunătățesc performanțele sportive, dar și starea de sănătate.

Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

Atunci când aminoacizii citrulină și arginină se combină, corpul nostru produce oxidul nitric, compus care scade tensiunea arterialul și nivelul de colesterol rău.

Crește nivelul de energie

Citrulina are o altă proprietate – scade acidul lactic și amoniacul din țesuturile musculare. Această proprietate esențială ajută mușchii să se recuperează într-un timp foarte scurt: dispare febra musculară, crampele și oboseala.

Provoacă schimbări metabolice

Mulți sportivi aleg să consume suplimente alimentare bazate pe l-citrulină. Acest aminoacid provoacă reacții metabolice care sintetizează energia aerobă și întârzie senzația de oboseală. Desigur, majoritatea dintre noi nu suntem sportivi, deci nu trebuie să luăm acest supliment separat, conform RTV. Însă, este recomandat să profiți la maximum de conținutul de L-citrulină din pepenele roșu în combinație cu toate celelalte vitamine și minerale pe care le conține acest fruct delicios.

Comentarii: