NUTRITIE

Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Foto: Pinterest.com

Mănâncă ovăz, fii precaut cu muesli și uită de pufarine!

Rafturile supermarketurilor sunt pline de opțiuni în ceea ce privește cerealele pentru micul dejun și este foarte dificil să le deosebești pe cele naturale și fără zahăr adăugat de cele care îți pun în pericol greutatea, dar mai ales sănătatea.

Nutriționistul australian Fiona Tuck a enumerat pentru dailymail.co.uk principiile după care se ghidează atunci când alege tipul de cereale. Recomandările sale sunt completate și de dieticianul Lyndi Cohen astfel încât să avem cele mai corecte informații atunci facem alegerile pentru un mic dejun sănătos.

Să faci cumpărături pentru un mic dejun gustos și nutritiv poate părea dificil. De cele mai multe ori ne pierdem între etichetele “fără gluten”, “natural” și “fără zahăr adăugat” și multiplele opțiuni de pe rafturile supermarketurilor. Cum putem fi siguri că alegem cea mai bună variantă?

În timp ce majoritatea etichetelor cuprind informații cu privire la valorile calorice ale cerealelor, ceea ce nu realizăm de fapt este că un castron cu muesli poate avea o cantitate mult prea mare de zahăr pentru necesitățile organismului nostru.

Nutriționistul Fiona Tuck ne recomandă ce mic dejun și ce tipuri de cereale să mâncăm și pe care să le evităm. Aceasta spune că secretul stă într-o informare foarte bună asupra produsului pe care urmează să îl cumpărăm. “Există o varietate foarte mare de cereale disponibile – trebuie doar să îti faci temele.”

În primul rând, “Cu cât sunt mai procesate cerealele, cu atât mai puțini nutrienți conțin și cu atât mai mulți aditivi sunt adăugați.

Ce ar trebui să cumperi și ce ar trebui să eviți?

Foto: Pinterest.com

Cerealele tip pufarine

În aparență, cerealele tip pufarine par inocente, dar, din pacate, ar trebui evitate.  “Orezul expandat, de exemplu, conține foarte puțini nutrienți și este foarte procesat.” ne atrage atenția nutriționistul. “Mai pui la socoteală și zahărul și sarea adăugate și deja ai un castron de cereale lipsite de fibre sau nutrienți, dar pline de zahăr.” completează ea. Asta este ceea ce vrei sa mănânci? Cu siguranță, nu!

MITURI despre diabet

2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei

Dacă partenerul tău îți spune ASTA, sigur te ÎNȘALĂ

Foto: Pinterest.com

Muesli

Muesli, pe de altă parte, poate fi sănătos, dar trebuie mâncat cu precauție.” este recomandarea nutriționistei.

Din păcate și de această data trebuie sa fim foarte atenți, deoarece multe tipuri de muesli din supermarketuri sunt pline de zahăr.

Încearcă să alegi variantele fără zahăr sau cu conținut scăzut, care nu au zahărul listat în primele trei ingrediente.

Cea mai bună și sănătoasă variantă rămâne să îți faci singur acasă muesli, amestecând oleaginoase, semințe și fructe.

Foto: Pinterest.com

Ovazul

Majoritatea nutriționiștilor sunt de părere că micul dejun perfect conține întotdeauna ovăz. “Ovăzul este perfect și poate fi potențat cu fructe.” spune nutriționistul Lyndi Cohen. “Anumite cereale sunt fortificate cu vitamina B, fier, vitamina C și multe altele și te pot ajuta să iei toți nutrienții de care ai nevoie.”

Alimentele care devin TOXICE dacă le încălzești

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

OTRAVA care se vinde la liber în marile magazine. Culmea, românii chiar apreciază acest produs!

Concluzionând, nutriționiștii sunt unanimi:  “Cerealele au o reputație proastă, dar sunt ieftine și o modalitate perfectă de a mânca fibre și calciu (majoritatea mănâncă cerealele cu lapte sau iaurt ceea ce aduce un plus de valoare nutritivă)”

Foto: Pinterest.com

Dacă totuși alegi acest tip de mic dejun, alege cerealele cu mare atenție. Trebuie să eviți orice este expandat sau foarte procesat. Caută cel mai puțin procesat tip de cereale, cum ar fi ovăzul sau cerealele integrale.

Și cantitatea este foarte importantă, nu doar tipul de cereale ales. Lyndi Cohen ne sfătuiește să folosim o ceașcă și o linguriță pentru a mânca cerealele, astfel putem fi siguri că mâncăm cantitatea potrivită.

În cazul în care masa nu a fost suficientă și senzația de foame persistă, stomacul nostru încă simțind nevoia de mâncare, aceasta ne sfătuiește să îi urmăm exemplul: “Mai mănânc și un fruct după dacă încă îmi este foame.”

Alimentul din DIETA JAPONEZĂ care te ajută să slăbești chiar și 2 kilograme pe zi

ALIMENTAȚIA îți influențează mirosul corporal. VEZI ce plante te ajută să ai un miros plăcut

De asemenea, nutriționistul evită aglomerația în farfurie și deseori optează pentru cereale fără gluten, acordând o mare atenție cantității de zahăr conținută de cerealele alese, chiar dacă este rafinat sau natural, iar cea mai bună variantă,atunci când își dorește ceva mai dulce, este să adauge miere sau fructe proaspete în cerealele.

Comentarii: