NUTRITIE

Clătite sănătoase fără făină și zahăr: 4 combinaţii delicioase!

Ești la dietă sau pur și simplu vrei să faci clătite mai sănătoase, fără să foloseşti făina albă și zahăr? Descoperă patru combinaţii care se fac rapid şi pe care le poţi mânca fără grijă.

Tot ce ai nevoie pentru a prepara aceste deserturi delicioase sunt cele trei ingrediente de bază. Şi, da, nu trebuie să foloseşti deloc făină, deoarece este înlocuită cu un ingredient sănătos. Mai mult, nici zahărul nu este prezent în aceste 4 rețete.

De obicei, clătitele americane sunt făcute cu ou, făină albă, zahăr, lapte dulce sau lapte bătut, bicarbonat şi praf de copt.

Iată însă 4 rețete de clătite americane care nu conţin zahăr şi nici făină în aluat. Healthy food fridge prezintă patru combinaţii geniale pentru a face clătite sănătoase fără făină și fără zahăr. Cu unt de arahide şi ciocolată, doar cu ciocolată sau cu banane şi afine sunt combinaţiile câştigătoare pentru a obţine clătite americane gustoase şi sănătoase.

Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

DE CE să-ți ADAPTEZI alimentația STILULUI tău de viață

Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado

Iată patru reţete care se fac foarte simplu şi te poţi răsfăţa cu o porţie de clătite sănătoase:

1. Clătite americane cu banane

Foto: thehealthyfoodfridge.com

Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 1 linguriţă cu scorţişoară.

Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pune scorţişoara, fulgii de ovăz şi se mixează bine. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu felii de banană, nuci şi sirop de arţar.

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

2. Clătite americane cu banane şi afine

Foto: thehealthyfoodfridge.com

Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, un pumn de afine proaspete sau congelate.

Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pun afinele, fulgii de ovăz şi se amestecă cu grijă. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura.
Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu iaurt grecesc, granola, afine şi sirop de arţar.

Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Asta e dieta minune: Slăbeşti 3,5 kilograme pe săptămână

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

3. Clătite americane cu ciocolată neagră

Foto: thehealthyfoodfridge.com

Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 2 linguri cu fulgi de ciocolată neagră sau ciocolată mărunţită, 2 linguri cu cacao pudră, puţină sare.

Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se adaugă cacaua, fulgii de ovăz şi bucăţile de ciocolată şi se amestecă bine. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu felii de căpşuni şi sirop de arţar.

Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

4. Clătite americane cu unt de arahide şi fulgi de ciocolată

Foto: thehealthyfoodfridge.com

Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 2 linguri cu unt de arahide, fulgi de ciocolată sau ciocolată neagră mărunţită şi puţină sare.

Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi untul de arahide, amestecându-se bine împreună. Apoi se adaugă celelalte ingrediente. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu felii de banană, fulgi de ciocolată şi sirop de arţar.

Comentarii: