NUTRITIE

Vrei să arăţi perfect la plajă: Iată ce trebuie să mănânci

Ai probleme cu greutatea şi trebuie să pleci în vacanţă? Vrei să arăţi perfect la plajă şi nu ştii ce trebuie să faci? Îţi spunem noi ce trebuie să mănânci pentru a avea un corp perfect.

 

Dacă obișnuiești să mergi la sală, probabil că ți se spune să consumi mai multe proteine, deoarece ele sunt necesare pentru dezvoltarea musculară. Dacă credeai că doar carnea roșie conține proteine, iată ce alte alimente le mai conțin!

 

 

Ce sunt proteinele?

Proteinele sunt o serie de molecule formate din aminoacizi, care sunt îmbinate prin legături peptidice. Fiecare proteină conține minerale precum: azot, oxigen, carbon, hidrogen și fosfor. Prezența lor în organism le explică importanța – proteina se găsește în majoritatea celulelor. În esență, acestea participă activ la procesele biologice.

Știi care este măsura CORECTĂ a porțiilor de mâncare?

Transpiraţia excesivă. Ce remedii naturiste sunt și EFICIENTE

Funcția proteinelor

Având în vedere că proteine sunt implicate în majoritatea activităților organismului, ele joacă un rol esențial în dezvoltarea organismului și ajută la transportul oxigenului prin alimentarea cu sânge. În plus, proteinele sunt o componentă fundamentală a enzimelor, a unor hormoni și chiar a anticorpilor, care sunt responsabili de apărarea organismului de agenții externi.
Alimentele care conțin sursă bogată de proteine sunt:

Ai probleme cu spatele? Iată modalitățile pentru a scăpa de dureri

Ce ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la PASTILA de a doua zi

Te-ai săturat să fii fată cuminte? Poziţii pentru partide sălbatice

Nucile

Multe dintre beneficiile nucilor se datorează conținutului ridicat de proteine. În timp ce fiecare tip de nucă conține cantități diferite de proteine, ele conțin aproximativ 17 grame de proteine în fiecare porție de 100 de grame. Recomandate consumului mai sunt și: caju, migdalele, fisticul, alunele. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să le consumi.

29 lucruri pe care le faci INCORECT

De ce toţi oamenii îşi încep existenţa ca…FEMEI

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

Anghinarea

Această legumă este cunoscută nu numai pentru proprietățile sale nutriționale, ci și pentru cantitatea mare de proteine. Anghinarea se evidențiază pentru efectele pozitive pe care le are asupra sistemului digestiv și pierderii în greutate. O porție de 100 de grame conține 3,3 grame de proteine. Anghinarea este una dintre cele mai bune opțiuni pentru persoanele care practică sport.

Adevăratele motive pentru care medicii recomandă ochelarii de soare

Îţi trosneşti degetele? Vezi cât de NOCIV este acest obicei!

Obiceiurile alimentare care îți strică dinții. VEZI care sunt soluțiile pentru a te proteja

Broccoli

Broccoli crud are aproximativ 11 grame de proteine la fiecare 100 de grame. De aceea mulți specialiști compară broccoli cu o porție de carne roșie, conform RTV. Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le are, include leguma în alimentația ta!

Pește

Peștele nu poate lipsi de pe nicio listă cu alimente sănătoase. El conține cantități mari de acizi grași Omega-3, dar este și sursă bogată de proteine. Se estimează că o porție de 85 de grame de peşte oferă aproximativ 27 de grame de proteine.

Comentarii: