SANATATE

Adevăratele motive pentru care medicii recomandă ochelarii de soare

Foto: Pinterest.com

 

Purtaţi mai ales vara, ochelarii de soare au un rol mult mai important decât unul de ordin estetic sau acela de a te proteja de lumina excesivă a soarelui. Mai exact, medicii oftalmologi îi recomandă din raţiuni de prevenţie.

De asemenea, este important ca ochelarii de vedere să fie cumpăraţi de la un magazin de specialitate, pentru a garanta ochilor o protecţie de efect şi o calitate superioară a produsului ales.

Iată care sunt cele mai importante trei motive pentru care oftalmologii recomandă nu doar purtarea ochelarilor de soare, ci și o anumită calitate a acestora:

Radiaţiile ultraviolete

Radiaţiile ultraviolete (produse de razele UV) afectează şi pot chiar să distrugă corneea şi retina. Atunci când sunt reflectate în apă sau pe zăpadă, razele de soare se intensifică şi pot afecta vederea până la orbire temporară sau chiar definitivă.

Locul din România cu ZERO radiaţii şi poluare

GREȘELI comune care îți MĂRESC factura la curent

Oboseală? Cum îți refaci RAPID rezervele de energie

Este bine de ştiut că soarele poate fi la fel de puternic şi iarna, din cauza reflexiei pe zăpada, anotimp în care este important să purtăm ochelarii de soare în aceeaşi măsură precum vara.

Foto: Pinterest.com

Preîntâmpinarea cataractei și a altor boli care afectează cristalinul

Cercetătorii au demonstrat o conexiune între cataractă şi expunerea prelungită la soare, fără ochelari de protecţie.

De ce toţi oamenii îşi încep existenţa ca…FEMEI

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

De vină sunt efectele negative ale razelor ultraviolete asupra cristalinului. Studiile au demonstrat că ochelarii pot chiar încetini evoluţia cataractei şi degenerării ocular.

Confort

Când purtăm ochelari de soare, confortul ochilor noştri se apropie de cel pe care îl avem în mod normal, când nu suntem expuşi la soare puternic sau când suntem într-o încăpare luminată natural.

Lentilele ochelarilor de soare reduc efectul reflexiilor la anumite unghiuri pe suprafeţe lucioase. Lentilele polarizate ajută ochiul să vadă mai bine prin blocarea componentelor magnetice (verticale) ale luminii, de expemplu, în apă. Le puteţi găsi la orice optică medicală.

Tipuri de durere DIRECT ASOCIATE cu stările emoționale

Tipuri de sex INTERZISE prin lege. Cei care le practică pot ajunge după gratii

În CÂT timp TE TRANSFORMĂ fitness-ul?

Atunci când ochelarii de soare sunt originali, cu lentila tratată corespunzător cumparaţi de la un centru avizat, ochii sunt protejaţi de razele UV, iar sănătatea noastră oculară este în siguranţă.

Pe lângă beneficiile medicale pe care ni le aduc ochelarii de soare, aceştia au şi un rol important în prevenirea îmbătrânirii accelerate şi a apariţiei ridurilor din jurul ochilor.

Comentarii: