LIFESTYLE

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

 

Înainte de culcare, acest obicei a devenit un adevărat ritual. Deschidem telefonul, intrăm pe Facebook, citim mesajele. Închidem Facebook-ul, deschidem e-mail-urile. Închidem e-mail-urile, deschidem Instagramul ș.a. Această verificare ce ne ține, uneori, trezi până târziu în noapte, nu ne privează doar de ore bune de somn, ci ne afectează și calitatea odihnei. Lumina albastră are numeroase efecte negative asupra sănătății noastre, îndeosebi atunci când expunerea are loc seara, înainte de culcare.

De câte ori folosești telefonul înainte de culcare, îți sabotezi somnul

Rezultatele unor studii efectuate în ultimii doi ani au arătat că, dacă îți expui ochii luminii albastre emise de ecranele digitale înainte de culcare, creierul tău nu mai eliberează hormonul numit melatonină ce îți ajută corpul să se pregătească de somn. Așadar, este mult mai greu să adormi după ce stai cu telefonul în față minute bune înainte de somn, conform businessinsider.com.

După milioane de ani de evoluție, corpul tău s-a adaptat acum pentru a înțelege că lumina roșie a apusului de soare înseamnă că este vremea să se odihnească, pe când lumina azurie a răsăritului îi transmite organismului tău că este vremea să se pregătească pentru o nouă zi.

Nu vei mai mânca niciodată acest tip de pește! Iată DE CE

Hainele noi trebuie splălate înainte de a le purta?

Apa de la robinet. Renunțăm de tot la ea, la bucătărie?

În același timp, studiile arată că expunerea la lumina albastră a ecranelor scade producția de melatonină cu aproape 22%, conform scienceabc.com.

Foto: Pinterest.com

De asemenea, un studiu recent, efectuat pe un număr de 850 de adulți, a ajuns la concluzia că folosirea telefonului pe întuneric este asociată cu un somn de proastă calitate, insomnie și simptome de oboseală, conform sciencedirect.com.

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Cum fac sex italienii. Practica bizară care îi face să fie unici în lume!

Nutriţioniştii avertizează: aceste alimente îţi taie pofta de sex !

Practic, oamenii care își expun ochii la aceste ecrane cu fotoni ale telefoanelor își alungă, de fapt, somnul. Fotonii îi spun creierului tău să stea treaz, pentru că nu este încă timpul să se odihnească. Nivelul de stres crește în corpul tău, iar organismul reacționează așa cum făcea și în Paleolitic – luptă să stea treaz. Cortizolul, hormonul care se activează atunci când organismul se află în pericol, este eliberat, iar ceasul biologic este dat peste cap, conform scienceabc.com.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: