SANATATE

Transpiri excesiv? Vezi ce boală GRAVĂ ai putea avea

Foto: Pinterest.com

Transpiri excesiv? Nu e bine deloc! Specialiştii lansează un avertisment extrem de îngrijorător. Dacă transpiraţia ta este urât mirositoare înseamnă că ascunde o boală gravă. Mirosul urât de transpiraţie ne indică faptul că putem avea anumite afecţiuni endocrine. Medicii dermatologi ne recomandă spălarea cu apă şi săpun, dar şi folosirea deodorantelor medicale care se găsesc în farmacii.

Medicii dermatologi susţin că în momentul în care vorbim de transpiraţie exagerată este vorba de afecţiunea numită hiperhidroză. „Transpiraţia urât mirositoare face parte din procesul de sexualizare şi debutează la pubertate din cauza hormonilor androgeni, însă atunci când este exagerată ne indică faptul că putem avea anumite afecţiuni endocrine. Hiperhidroza se manifestă prin eliminarea a unei cantităţi de 3-4 ori mai mari de transpiraţie decât în mod obişnuit“ , a spus Iuliana Staicu, medic endocrinolog, conform adevarul.ro.

Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă

Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

De ce miroase transpiraţia:

– Transpiraţia emoţională este cea mai puternică şi este responsabilă cu mirosul urât mirositor. Nu apare niciodată înainte de pubertate.

– Mirosul unei persoane poate să fie în funcţie, de vârstă, ciclu menstrual, dar şi anumite boli.

– Problemele de nutriţie pot reflecta un miros neplăcut al pielii.

NU îți ignora instinctul! Vezi când este bine să îți asculți INTUIȚIA

Lucrurile pe care le regretă cei mai mulți, la bătrânețe

Cum știi că mănânci PREA MULT dulce. Semnele arătate de propriul organism

– Transpiraţia urât mirositoare semnalează maladii genetice. Specialiştii au mai precizat că transpiraţia este inodoră şi nu miroase, însă atunci când are un miros greu de suportat poate să fie şi din cauza florei, a microbilor de la suprafata pielii-axile, picioare.

Lucruri pe care NU le știai despre ALĂPTAREA nou-născutului

Avertismentul esteticianului: Ce se întâmplă dacă îți injectezi propria grăsime în buze

De ce SALATA VERDE ne face MAI MULT RĂU decât carnea?

„Băile cu bicarbonat împiedică dezvoltarea microbilor, iar pentru a combata transpiraţia urât mirositoare putem să folosim antiperspirantelor şi a deodorantelor medicale. Trebuie să ştim că disfuncţiile glandei tiroide , ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale, stau la baza transpiraţiei urât mirositoare“, a mai precizat Iuliana Staicu, medic endocrinolog.

Comentarii: