SANATATE

Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

Somnul întrerupt prin treziri repetate sau insomniile reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea în prezent. Acest lucru este relevat de însăși industria creată în jurul acestei probleme, pornind de la medicamentație, tratamente care de care mai trăznite sau sfaturi date de specialiști celor care au aceste simptome.  Și, așa cum probabil te așteptai, problemele de odihnă pot dezvălui multe despre starea de sănătate a organismului tău!

Din ce în ce mai respectată în ultimii ani, medicina chineză ne oferă o perspectivă mult mai profundă decât metodele moderne occidentale şi ne poate da indicii despre boala de care suferim în funcţie de ora la care ne trezim noaptea.

Cu precizia unui ceas nesuferit, te trezeşti în fiecare noapte la aceeaşi oră şi, deşi treci în revistă toate trucurile de care ai auzit, nu reușești sub nicio formă să adormi din nou? Dacă până acum considerai că insomnia este diagnosticul care ţi se potriveşte, medicina chineză este de părere că te înşeli.

Culturile orientale îmbrăţişează ideea că trupul nostru este mai mult decât un formidabil mecanism guvernat de legi fizice şi sunt convinse de faptul că prin noi circulă o energie materială, o forţă a vieţii, denumită de chinezi qì. Acest flux energetic traversează organele într-un ciclu de 24 de ore, poposind în fiecare zonă pentru două ore, energizând-o şi susţinându-i buna funcţionare.

Machiajul natural”NO-makeup-LOOK”

Motive pentru care machiajul NU îți rezistă întreaga zi

Nutriționist: ”Decât un kilogram de mere, mai bine mâncaţi o feliuţă de tort de ciocolată” VEZI și explicația

Deşi la mijloc sunt concepte precum energie, nu trebuie să te aştepţi ca organele tale să fie traversate de fiori tremurători la orice oră din zi şi din noapte. Qì este silenţios şi nu te deranjează defel, dimpotrivă! Însă cu totul altfel stau lucrurile dacă întâlneşte un blocaj de natură fizică sau emoţională, pentru că este bine ştiut faptul că în medicina chineză fiecare organ este afectat de o anumită stare de spirit.

Foto: Pinterest.com

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 23:00 și 01:00

În intervalul 23:00-01:00, qì traversează vezica biliară, responsabilă cu o digestie optimă prin colectarea bilei. Aşa cum te aşteptai, dacă tresari violent în acest interval, este foarte probabil să ai o alimentaţie defectuoasă, care să creeze un blocaj în funcţionarea vezicii biliare. Renunţă la grăsimile nesănătoase şi oferă-le o șansă celor care chiar îţi hrănesc trupul, pe care le regăseşti în alimente precum avocado sau somon!

Din punct de vedere emoţional, această zonă a trupului este afectată de resentimente sau de o judecată aspră la adresa ta sau a celorlalţi. Iertarea este cea care îţi va asigura un somn de prunc!

Trendurile metalice, obligatorii în 2017

Ce TIPURI de sex urăsc femeile

Ce NU știai despre Melania Trump

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 01:00 și 03:00

Când ţi-e somnul mai dulce, deschizi ochii larg şi ţi-e imposibil să mai revii pe tărâmul colorat al viselor? Medicina chineză consideră că poţi avea probleme cu ficatul! Este posibil ca acest organ, responsabil cu detoxifierea, să aibă prea mult de muncă! Vrei să îi uşurezi misiunea? Renunţă la fast-food şi, mai ales, la paharul cu vin roşu pe care îl sorbi înainte de culcare!

Duci o viaţă de sfântă, ferită de orice excese? Atunci este posibil ca o problemă emoţională să fie cea care te deranjează! Furia şi vinovăţia îţi macină organismul, şi tot ele te pot trezi în miezul nopţii.

Foto: Pinterest.com

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 03:00 și 05:00

Fumezi în exces sau trăieşti într-un mediu poluat, în care aerul curat este o raritate? Nu îţi aeriseşti niciodată camera în care dormi? Atunci nu e de mirare că somnul îţi e abrupt întrerupt: medicina chineză consideră că legendarul qì vizitează zona plămânilor în intervalul orar 03:00-05:00!

SURPRINZĂTOR! Vârsta la care femeile sunt cu adevărat ATRĂGĂTOARE pentru bărbaţi

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Dacă viaţa ta se desfăşoară într-un orăşel pitoresc de munte, iar ţigările sunt o prezenţă necunoscută, este posibil ca sentimente precum supărarea, dezamăgirea sau jalea să fie cele care te împovărează. Fă-le loc în viaţa ta, pentru că nu vei face decât să le acutizezi dacă le eviți. Vei vedea că, după ce le vei permite să se consume, îţi vei regăsi somnul paşnic al nopţii!

Foto: Pinterest.com

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 05:00 și 07:00

Cu excepţia cazului în care eşti o persoană matinală sau ai un job care îţi reclamă să fii în picioare în acest interval orar, este posibil ca trezirea nedorită (şi atât de sâcâitoare), înainte ca alarma de la telefon să sune, să fie semnul unor probleme la nivelul intestinului gros. Soluţia? Bea mai multă apă, absolut necesară pentru o digestie ca la carte.

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

În ceea ce priveşte emoţiile din acest interval, înţelepţii chinezi consideră că blocajul, neîmplinirile şi nerăbdarea asociate cu lipsa de realizări în viaţă sunt cele responsabile cu alarma naturală care ne tulbură înaintea celei setate pe smartphone.

Comentarii: