SANATATE

Tremuratul mâinilor e semn rău: Poţi avea boli GRAVE

Foto: Pinterest.com

Tremuratul mâinilor e un semn rău. Nu este o glumă sau vreo superstiţie. E un avertisment al specialiştilor. Acesta poate fi indiciul că sferi de o boală gravă sau că eşti epuizat.

Tremuratul mâinilor poate însemna că suntem epuizaţi, am făcut exces de cafea, avem lipsă de vitamine, dar poate fi şi semnul unor boli serioase, caz în care trebuie să ne prezentăm la medic. Atunci când facem un efort intens şi nu ne hidratăm cum trebuie, mâinile încep să ne tremure.

Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă

Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

„Când faceţi sport şi ţineţi braţele mai mult în aceeaşi poziţie, muşchii sunt forţaţi şi reacţionează. Mâinile încep să tremure. De asemenea dacă nu vă hidrataţi cum trebuie atunci organismul pierde minerale şi apar aceleaşi simptome. Dacă beţi prea multă cafea care este diuretică puteţi avea probleme cu tremuratul mâinilor. De obicei în acest cazuri simptomele dispar imediat după ce efortul a încetat, aţi băut apă sau a trecut măcar o oră de la ultima cafea“, spune medicul internist Florin Tudor, conform adevarul.ro.

NU îți ignora instinctul! Vezi când este bine să îți asculți INTUIȚIA

Lucrurile pe care le regretă cei mai mulți, la bătrânețe

Cum știi că mănânci PREA MULT dulce. Semnele arătate de propriul organism

Emoţiile şi stresul ne pot da probleme musculare. „Atunci când aveţi emoţii mari mâinile pot tremura însă se obicei emoţia aduce şi probleme cu transpiraţia. Atunci când trăiţi sub stres tremuratul mâinilor poate apărea în fiecare zi şi este absolut necesar să încercaţi să vă liniştiţi. Emoţiile şi stresul duc la pierderea magneziului din orgamism şi atunci apar spasmele musculare“, mai spune medicul.

Şi anumite boli au ca simptome incipiente tremuratul mâinilor. „Dacă aveţi palmele umede şi vă tremură mâinile destul de des, dar fără alte simptome poate fi un semn  că aveţi glicemia scăzută sau că suferiţi de hipertiroidism, caz în care glanda secretă hormoni în exces. Este bine să faceţi o vizită la medic în acest caz. La persoanele vârstinice tremuratul poate apărea din cauza vârstei, fără să fie asociat cu o boală anume, dar un control medical nu strică“, mai spune specialistul. Există şi boli grave care ne dau semnale prin tremuratul mâinilor.

Lucruri pe care NU le știai despre ALĂPTAREA nou-născutului

Avertismentul esteticianului: Ce se întâmplă dacă îți injectezi propria grăsime în buze

De ce SALATA VERDE ne face MAI MULT RĂU decât carnea?

„Sunt boli neurologice ale căror simptome incipiente sunt tremuratul mâinilor. Parkinson este una dintre ale. Dacă aveţi simptome destul de des, dacă zilnic vă tremură mâinile, chiar atunci când sunteţi la repaus, adică întinşi în pat este nevoie să mergeţi la medic. O altă boală incurabilă este scleroza multiplă care dă semne discrete la început. Dacă aveţi spasme în mâini fără să faceţi niciun efort, este bine să mergeţi la medic. Aceste boli au început să apară şi la persoane tinere“, mai spune medicul.

Comentarii: