NUTRITIE

Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

 

Extrem de ieftin şi folosit încă din Grecia antică pentru decorarea şi aromatizarea mâncărurilor, pătrunjelul este fără îndoială un leac bun la toate. Așadar, în afară de utilizarea sa pentru aromatizarea diverselor preparate sau pentru decorarea lor, vă prezentăm mai jos trei modalități de preparare a acestei plante astfel încât să beneficiați integral de proprietățile cu adevărat miraculoase ale acestei plante

Suc

Pentru a obține sucul de pătrunjel verde, se mixează o mână de frunze proaspete la care s-au adăugat patru linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează.

Foto: Pinterest.com

Licoarea obținută este bine să se consume imediat sau să fie păstrată la frigider, dar nu mai mult de 4 ore.

Sucul proaspăt astfel obținut este un remediu puternic și, ca atare, nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcina de morcov sau măr. De regulă, se iau de 3 ori pe zi câte 4-6 linguri (câte 20-30 ml) de suc de frunze de pătrunjel, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov sau de mere.

De ce este indicat să NU cureţi cartofii noi de coajă

Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

GALERIE FOTO / Cannes 2017 : Pamela Ander­son, de NERECUNOSCUT!

Salată

În medicina arabă, pătrunjelul verde, tăiat fin, amestecat cu suc de lămâie și puțină ceapă (eventual și câteva felii de roșii) este folosit ca salată, numită „tabbule”, care este folosită adesea pentru mărirea puterii de digestie și pentru evitarea eventualelor deranjamente gastro-intestinale.

Foto: Pinterest.com

Iată una dintre rețetele de „tabbuli” frecvent folosite: se mărunțesc 2-4 legături de pătrunjel proaspăt, se adaugă puțin ulei de măsline și zeama de la un sfert de lămâie. Se mai poate pune un cățel de usturoi, semințe de dovleac tocate mărunt ori susan.

Salata se consumă zilnic, timp de 14-60 de zile, sub formă de cură, care este tonică și revigorantă, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Vin de pătrunjel

Da, nu ați citit greșit! Chiar există și, în plus, este extrem de sănătos! Vinul de pătrunjel este recomandat pentru tratamentul problemelor digestive și de apetit, ca adjuvant contra insuficienței cardiace și a bolilor de inimă.

Foto: Pinterest.com

Modalitate de preparare:

20 de tulpini proaspete cu tot cu frunze se mărunțesc și se pun într-un litru de vin, la care se adaugă 2 linguri de oțet. Se lasă să macereze vreme de 7 zile, după care se adaugă 300 grame miere de albine. Se agită până se topește mierea, apoi se strecoară și se pune în sticle. Se bea câte un păhărel înainte de masă.

Comentarii: