FRUMUSETE

Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT

Foto: Flickr/Jenny Downing

Există numeroase trucuri care promit să te ajute să pierzi în greutate, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela că apa cu gheață accelerează metabolismul și ajută la topirea kilogramelor în plus.

Explicația din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consumă calorii. Însă efectul nu este nici pe departe cel așteptat, spun specialiștii, conform Business Insider.

Originea acestui mit este într-un raport SELF din 2003, al cercetătorilor germani, care susțineau că persoanele care beau 2 litri de apă cu gheață își cresc cu 30% numărul de calorii arse. Însă studii recente efectuate cu măsurători mult mai precise arată că, de fapt, se consumă doar cu 4,5% mai multe calorii. Adică 4-7 calorii la fiecare pahar de apă cu gheață băut.

DIY/ Trucuri de frumusețe pentru un TEN PERFECT

Cum să-ți păstrezi calmul, indiferent de provocări

Scapă de tânțari cu ajutorul PLANTELOR

„Per ansamblu, nu există nicio diferență. Este un lucru inutil asupra căruia să mai petrecem timp. Dacă vrei să slăbești, băutul de apă cu gheață ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităților”, spune nutriționistul Andy Bellatti.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: