REVIEW

Eşti ciupit de ţânţari mai DES decât alte persoane? Iată DE CE

Foto: weather.com

Muşcăturile de ţânţari reprezintă o experienţă neplăcută, iar frustrarea e cu atât mai mare cu cât, unele persoane par neatinse de aceste insecte, iar altele par să fie „atacate” fără încetare de ţânţari, potrivit Mediafax.

Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă ce anume îi face pe unii oameni mai atrăgători pentru ţânţari. Unul dintre experţi, L.J. Zwiebel, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea Vanderbilt, oferă câteva explicaţii despre preferinţele acestui „inamic” cu care ne confruntăm vara.

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Ţânţarii identifică mamiferele ce-i servesc drept pradă prin identificarea căldurii şi a dioxidului de carbon emis de acestea. Femeile însărcinate şi persoanele de dimensiuni mai mari sunt adesea victima mai multor atacuri, deoarece consumă mai multă energie decât persoanele obişnuite.

Motivul pentru care MENTA este NERECOMANDATĂ bărbaților

Băuturi pe care NU ar trebui să pui niciodată gura

De asemenea, ţânţarii sunt ghidaţi şi de simţul mirosului. „În ciuda a ceea ce-mi spunea bunica, nu am sângele «dulce»”, afirmă dr. Zwiebel, expertul subliniind că ţânţarii nu pot distinge calitatea sângelui. „Ţânţarii sunt atraşi de mirosul nostru, iar acesta se datorează în mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastră”, explică dr. Zwiebel. „Flora şi fauna de pe pielea noastră” miros apetisant pentru ţânţari, iar acestea se dezvoltă atunci când transpirăm sau când petrecem o perioadă lungă de timp în aer liber.

Comentarii: