REVIEW

Motivul pentru care ÎNCHIZI OCHII atunci când încerci să-ți amintești ceva

 

Pune-i cuiva o întrebare dificilă și există șanse foarte mari ca persoana respectivă să se uite în sus sau să-și închidă ochii. De ce? Află mai jos de ce închizi ochii atunci când încerci să-ți amintești un lucru!

O parte a creierului este ocupată cu înțelegerea lucrurilor din lumea noastră senzorială. De exemplu, dacă prinzi mâinile în spatele capului, cea mai mare parte a zonei cuprinse de mâini reflectă mărimea creierului dedicată înțelegerii informațiilor care vin pe cale vizuală.

Aceleași zone ale creierului sunt, de asemenea, implicate în viziunile recente ale lucrurilor pe care le-ai văzut în trecut. Creierul reutilizează zonele dedicate vederii pentru a ajuta memoria când vine vorba de informațiile vizuale, scrie psychologytoday.com.

Asta e senzaţia verii: Când o vei gusta te vei îndrăgosti pe loc

Eşti ciupit de ţânţari mai DES decât alte persoane? Iată DE CE

Greşelile care îți transformă cafeaua într-un PERICOL pentru organism

Atunci când ochii sunt deschiși, acele zone ale creierului care sunt implicate în vedere primesc informații de la ochi. În consecință, atunci când trebuie să răspunzi la o întrebare dificilă sau te gândești la o anumită memorie vizuală din trecut, fie închizi ochii, fie te uiți în sus, pentru a te deconecta de lucrurile din jurul tău. Privitul în sus ajută deoarece tavanul camerei sau cerul este adesea mai puțin interesant vizual decât ceea ce se întâmplă la nivelul ochilor.

Foto: Pinterest.com

Un studiu realizat în 2011 și care a apărut în publicația Memory & Cognition este elocvent în acest sens.

Participanții au văzut un clip de 8 minute, în care un personaj a fost împușcat, cusut, după care implicat într-o luptă. La 5 minute după, participanților la studiu le-a fost pusă o serie de întrebări cu privire la ce au văzut și auzit în clip. Un grup a răspuns la întrebări în timp ce privea un ecran de calculator oprit, un grup a răspuns cu ochii închiși, un al treilea grup a răspuns în timp ce se uita la un ecran pe care erau derulate imagini și un al patrulea grup a răspuns în timp ce se uita la un ecran gol, dar auzea pe fundal o limbă necunoscută.

Apa minerală, sursă de calciu fără calorii / STUDIU

Sandale-VEDETĂ ale verii 2017

Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic

Grupul care s-a uitat la ecranul gol și cei care au ținut ochii închiși au răspuns cel mai bine la întrebări. Această constatare sugerează faptul că oamenii închid ochii pentru a evita orice distracție vizuală care ar putea interfera cu abilitatea lor de a-și aminti.

Data viitoare când încerci să-ți amintești ceva important, uită-te în sus, închide ochii și minimizează lucrurile care îți distrag atenția.

Comentarii: