REVIEW

Ce NU trebuie să faci după ce bei un pahar cu VIN

Ţi-ai chemat prietenii în vizită şi la un pahar cu vin? Află că există o greşeală pe care mulţi o comit după ce consumă această băutură, iar specialiştii explică de ce nu este bine să procedezi astfel.

Cunoşti foarte bine sentimentul de uscăciune a cavităţii bucale pe care îl capeţi după ce ai consumat un pahar cu vin şi poate de multe ori ai apelat la periuţă şi la pasta de dinţi pentru a o îndepărta, însă acest obicei este dăunător, potrivit specialiştilor.

Stomatologul Timothy Chase arată că aciditatea vinului este considerabilă, în special când vine vorba de vinurile albe, astfel că demineralizează dantura. „Periajul dinţilor după ce ai consumat vin poate duce la deteriorarea smalţului şi nu există modalităţi de a-l înlocui.”

Lucrurile pe care ar trebui să le ştiţi despre VINURI

Modalitate INEDITĂ de ”îmbătrânire” a vinului, patentată de viticultorii francezi

Există, desigur, o pauză pe care trebuie să o respecţi dacă vrei ca dantura ta să nu aibă de suferit. „Ar trebui să aştepţi cel puţin jumătate de oră”, explică stomatologul.

Foto: Pinterest.com

Această regulă nu se aplică şi pentru alte băuturi alcoolice, întrucât nu au acelaşi nivel de aciditate, însă o poţi avea în vedere când consumi un cocktail, de exemplu, care conţine sucuri de fructe, în special cele acrişoare. Periajul dinţilor după ce ai consumat un astfel de cocktail poate fi chiar mai dăunător, spune expertul.

Ce se întâmplă în organismul tău DUPĂ orgasm

ATENȚIE! Ce suplimente alimentare, administrate VARA, devin PERICULOASE pentru sănătate

Obiceiurile zilnice care te fac NEFERICIT

„Recomand regula cu o pauză de jumătate de oră până la periaj după ce ai consumat absolut orice în afară de apă, dar în mod special în cazul alimentelor şi băuturilor cu o aciditate crescută, cum e cazul citricelor”, subliniază Chase.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: