REVIEW

Modalitate INEDITĂ de ”îmbătrânire” a vinului, patentată de viticultorii francezi

Foto: Pinterest.com

Marea Mediterană poate fi locul ideal pentru păstrarea vinului de calitate. Au descoperit-o, întâmplător, mai mulţi cercetători şi viticultori francezi. Apoi au depozitat pe fundul mării zeci de sticle de vin şi le-au cerut experţilor să compare gustul licorii „învechite” în adâncuri cu cel al băuturii depozitate, clasic, într-o cramă. Verdictul experţilor a fost categoric: vinul din mare a devenit mai bun într-o perioadă mult mai scurtă.

Jerome Vincent, scafandru: „Am găsit sticle de şampanie şi de vin scufundate accidental în urmă cu zeci de ani, iar cei care au gustat băutura au spus că are gust foarte bun”.

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

A fost momentul în care a prins viaţă proiectul cercetătorilor francezi. Şi-au dat seama că vinul se păstrează foarte bine la 40 de metri adâncime, iar procesul de îmbătrânire e favorizat de temperatura constantă şi de întunericul de pe fundul Mării Mediterane.

De ce este indicat consumul de FISTIC cât mai des

Ce GREȘEALĂ faci atunci când te speli pe dinţi

Motivul pentru care MENTA este NERECOMANDATĂ bărbaților

Guillame Tari, viticultor: „Două lucruri sunt cu adevărat importante: nu doar să trăieşti mult, ci şi să trăieşti bine, iar dacă ajungem să câştigăm şi zece ani, cu atât mai bine.”

Foto: Pinterest.com

Zeci de sticle de vin au fost coborâte pe fundul mării, iar apoi degustători renumiţi au fost chemaţi să-şi dea cu părerea despre calitatea vinului îmbătrânit în adâncuri, notează vinepair.com

Vrei să slăbeşti? Mănâncă ciocolată și bea vin, este sfatul dat de un nutriţionist celebru

INEDIT! PortoVino, poșeta cu vin LA PURTĂTOR / GALERIE FOTO

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

Gisele Marguin, oenolog: „Cel roşu are o consistenţă foarte bună, o structură frumoasă, cu câteva arome secundare. Este un vin promiţător.”

Viticultorii francezi se gândesc deja la câştigurile pe care le-ar putea obţine grăbind procesul de înnobilare a vinului.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: