REVIEW

Remindere motivaționale de care ai nevoie în FIECARE dimineață

Foto: Pinterest.com

Cu toții avem  parte din când în când de acele dimineți când suntem atât de obosiți încât nu ne vine să ne ridicăm din pat. Ei bine, unul dintre primele lucruri care ne poate remonta este mirosul cafelei,  viața într-adevăr nu mai pare atât de rea după prima gură de cafea. Personal, îmi propun să încep fiecare zi cu un zâmbet, din simplul motiv că este o altă zi în care pot să trăiesc.

Într-adevăr, oricât de organizate suntem în a jongla cu un job, o viață de familie, o relație cu partenerul de viață, copiii și gospodăria, sunt diverse momente în care ne putem pierde de pe firul pe care ni l-am creat pentru a fi eficiente. Motivația și voința nu vin de la sine, ci necesită un antrenament constant.

Din fericire, există suficiente metode de a ne aminti cum să rămânem centrate pe scopul nostru, chiar dacă există și zile când mai bine nu ne-am ridica din pat… cel puțin până în prânz!

Foto: Pinterest.com

Nu uita: cine se aseamănă, se adună!

Vorba asta e bine să o păstrezi mereu aproape, pentru că poate explica foarte clar de ce în anumite momente te îndemni la proiecte îndrăznețe și la noi responsabilități, iar alteori ești paralelă cu realitatea. Ne influențăm reciproc mai mult decât ne place să recunoaștem.

Dacă o să stai în preajma colegei care preferă mai degrabă să iasă în pauze și să stea pe mesaje pe telefon, o să ai tendința să nu îți iei nici tu munca în serios. Dacă te înconjori cu oameni motivați, care lucrează cu satisfacție și hărnicie, o să ai chef să faci același lucru. Dacă vrei să cunoști oameni noi și ești în căutarea unui partener, încearcă să îți petreci timp cu prietenele cele mai agreabile și sociabile.

5 reguli simple pentru SLĂBIT care au rezultate întotdeauna

Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi

AVERTISMENTELE transmise de UNGHII cu privire la sănătatea întregului organism

Elimină tentațiile din calea ta

Știi că dacă pui bomboanele departe, într-un sertar, vei uita că sunt acolo și nu o să mai ai constant gânduri despre ele. Dacă le lași pe masă, o să pierzi efectiv timp și gânduri despre când oare să mănânci una, dacă ar fi OK să mănânci două, oare ce gust au, sau sunt preferatele tale și, atunci, de când nu ai mai mâncat una? Scutește-te de acest purgatoriu, care îți uzează încet și sigur voința, concentrarea și energia.

Pune orice fel de tentație care te face să pierzi timpul și perspectiva câștigătoare deoparte de tine. Este rețeta campionilor. În plus, trebuie să te ții departe chiar și în cazul în care toată lumea din jurul tău face acel lucru pe care tu ți-ai propus să îl eviți. Nu îți face viața mai complicată stând bot în bot cu problemele tale sau cu obiceiurile proaste de care vrei să scapi.

Cum poate fi cucerit un bărbat: Trucurile prin care devii irezistibilă

Greșeli făcute în dietă. VEZI ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești

Cum îți poți da seama că te înșală după MODUL în care face sex

Amână recompensele

Sistemul de eliminare totală a unui viciu sau obicei negativ este foarte periculos. Nu faci decât să tânjești și mai tare după fructul interzis – chit că aici vorbim de pierdut o oră cu ochii în telefon pe internet sau discutăm de gustări pe care trebuie să le evităm. Pe de altă parte, interdicția garantează aproape total și fără excepție că atunci când vom ceda, vom vrea să exagerăm cantitativ cu fructul interzis.

Deci strategia este periculoasă și greșită. În schimb, dacă amâni acel fruct interzis, pe care îl vezi ca pe o recompensă, știi că ți-l vei acorda, dar în primul rând la momentul potrivit, iar apoi în doza potrivită.

În cele din urmă, esențial este să încerci să-ți păstrezi cumva la îndemână sfaturile care funcționează pentru a-ți atinge scopurile, pentru că este în natura umană să ne lăsăm distrași și purtați de val.

Comentarii: