REVIEW

Temperatura potrivită la care trebuie setat aerul condiţionat pe timp de CANICULĂ

Foto: ac.ncracres.com

Temperaturile ridicate din această perioadă dau bătăi de cap oricui, iar una dintre cele mai comune soluţii rămâne aerul condiţionat, însă pentru a beneficia în mod corespunzător de aerul rece emanat de aparat, trebuie să ştii temperatura la care acesta trebuie setat.

Temperaturile crescute de afară ne dau bătăi de cap şi am face orice ca să ne mai răcorim puţin. Un duş rece, o îngheţată şi aerul condiţionat la o temperatură cât mai scăzută par să rezolve pentru moment problema, scrie Mediafax.

Însă specialiştii nu sunt de acord şi ne avertizează că toate aceste măsuri nu fac decât să ne agraveze starea de disconfort termic, cauzând chiar grave probleme ale muşchilor şi articulaţiilor.

„Muşchii au un rol vital atât în determinarea mişcării, cât şi în menţinerea unei temperaturi optime a corpului. Iată de ce, atunci când intră în contact direct cu temperaturile scăzute ale aerului condiţionat, muşchii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului.

Sfaturi esenţiale ale nutriţioniştilor: Cum scapi de celulită

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

Pentru a accentua senzaţia de răcorire, cele mai multe persoane se poziţionează chiar în direcţia în care bate aerul condiţionat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât să creeze un alt disconfort termic şi să determine muşchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordaţi.

De ce cumpărăm ATÂT DE MULTĂ mâncare? Explicațiile specialiștilor

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Acesta este momentul în care cele mai multe persoane simt că au rămas „înţepenite”, apar dureri ale muşchilor şi articulaţiilor şi imposibilitatea de mobilizare”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mişcare.

Toate aceste motive îi determină pe specialiști să recomande, în unanimitate, setarea temperaturii aparatului de aer condiționat cu cel mult 10°C sub cea din exterior pentru pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

De altfel, potrivit standardelor internaţionale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură mai mare de 6 °C față de cea de la exterior.

Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli.

În zilele caniculare, diferenţa poate creşte, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de şoc termic cauzat de diferenţele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald şi invers.

Comentarii: