REVIEW

GREȘELILE pe care le faci când foloseşti crema cu protecţie solară

Aplici crema cu protecţie solară când eşti deja la soare? Este prima greşeală pe care o faci, deoarece ea trebuie aplicată cu o jumătate de oră înainte de a ieşi din casă. Este foarte important să foloseşti crema cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi în soare şi ai anumite părţi ale corpului direct în bătaia razelor solare.

Ca să te protejeze de radiaţiile solare, iată câteva greşeli pe care este posibil să le faci şi pe care trebuie să le eviţi:

Foloseşti crema cu cel mai înalt grad de protecţie

Dermatologii recomandă folosirea unei creme cu SPF minimum 30. O cremă de protecţie solară cu SPF 30, dacă este aplicată în cantitate suficientă, va limita în jur de 96% dintre arsurile cauzate de razele UVB. Pentru cremele cu indice superior, diferenţele nu sunt semnificative: în jur de 98% pentru cremele cu SPF 50 şi mai puţin de 99% pentru cremele cu SPF 75, avertizează specialistul.

Cum să-ţi alegi costumul de baie în funcţie de DEFECTELE tale

Creatorul DIETEI ALCALINE condamnat la trei ani și opt luni închisoare

Ce BOLI GRAVE sunt asociate cu un consum ridicat de îndulcitori artificiali

Foloseşti prea puţină cremă

Majoritatea persoanelor nu folosesc suficientă crema de protecţie solară. Nu există o cantitate standard ce trebuie aplicată, depinde de textura cremei şi de cel care o foloseşte.

Foto: Pinterest.com

Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat până intră în piele. Crema de protecţie solară nu se ia pe vârful degetelor şi se pune pe piele, ci se toarnă o cantitate generoasă în palme şi se masează.

De asemenea, pentru față este recomandat să foloseștii o cremă cu protecţie solară ridicată, recomandă specialiștii.

Așadar, aplică din abundenţă crema şi masează bine pielea până când simţi că a fost absorbită. Este de preferat să aplici crema cu o jumătate de oră înainte de a ieşi în soare, nicidecum atunci când eşti deja pe plajă.

Nu foloseşti crema de protecţie solară, ci produse de make-up care conţin SPF

Un fond de ten 2 în 1, care are şi protecţie solară, poate părea practic, dar asta nu înseamnă că şi funcţionează.

Anunţ îngrijorător al specialiştilor: Lunile de vară vor fi din ce în ce mai călduroase

Fructele și legumele care îți PROTEJEAZĂ pielea împotriva razelor UV

Între ce ore funcționează cel mai bine organele tale / STUDIU

Nicio femeie nu îşi întinde pe faţă atât de mult fond de ten încât să suplinească o cantitate suficientă de cremă de protecţie solară. Mai mult, fondul de ten se şterge până la sfârşitul zilei şi nu îl reîmprospătezi aşa cum ar trebui să faci cu o cremă de protecţie solară.

Foloseşti crema care este deja expirată

Data expirării este extrem de importantă. Dacă alte produse mai pot fi folosite şi după data expirării, cremele de protecţie solară conţin ingrediente ce se deteriorează în timp.

Protecţia solară nu va mai fi eficientă şi, în plus, în ambalajul cremei tale vor pătrunde bacterii şi microbi. Este bine să citeşti cu grijă prospectul şi să o păstrezi în mod adecvat. Nu folosi aceeaşi cremă pe care ai avut-o şi anul trecut decât dacă ai pătrat-o într-un spațiu de depozitare corespunzător, nu pe cea ”uitată” prin mașină timp de un an!

Foto: Pinterest.com

Aplici crema de protecţie solară doar dimineaţa

Dacă stai la soare, crema ta de protecţie solară va fi eficientă maximum două ore.

Noua modalitate de scădere a riscului de INFARCT cu până la 40 %

Supă RĂCORITOARE de castraveţi cu iaurt/ REȚETE RAPIDE

Secretul bine ascuns timp de sute de ani a fost devoalat: Brutarii s-au decis să spună adevărul

Te bazezi pe creme rezistente la apă

Nu există creme sau loţiuni de protecţie solară complet rezistente la apă. Pe baza testelor s-a dovedit că o cremă de protecţie solară rezistentă la apă este eficientă între 40 şi 80 de minute. După această perioadă crema trebuie din nou aplicată.

Comentarii: