NUTRITIE

Ce TIPURI de OUĂ trebuie neapărat să încerci

Foto: Pinterest.com

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Ouăle sunt foarte des folosite la micul dejun, în salate ouăle de găină sunt cele mai consumate, însă nu trebuie să uităm că există şi alte tipuri la fel de gustoase şi de benefice pentru sănătate.

Poate sunt mai greu de achiziţionat sau mai scumpe, însă din când în când putem face o schimbare şi, la micul dejun, să ne delectăm cu un ou de raţă, de curcan şi de ce nu de struţ.

O nouă CONDAMNARE pentru Johnson & Johnson! Pudra de talc ar fi cancerigenă

Cum scăpăm de mai multe boli grele: Efectul uluitor al unei banane

Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!

Oul de raţă

Ouăle de raţă sunt adevărate delicatese, fiind de obicei consumate alături de trufe sau de sparanghel.

Foto: Pinterest.com

Pot fi gătite şi simplu, cu puţină smântână şi pâine prăjită sau se pot fierbe tare. Sunt echivalentul a două ouă de găină. Totuşi, trebuie să ţineţi cont de faptul că au un conţinut mai mare de grăsime şi au de trei ori mai mult colesterol.

Oul de gâscă

Foto: Pinterest.com

La fel ca ouăle de raţă, şi cele de gâscă sunt foarte bogate în grăsimi. Acesta este motivul pentru care sunt cel mai des folosite în reţete de prăjituri.

Oul de bibilică

Ouăle de bibilică sunt un aliment de lux. Sunt foarte rare ţinând cont de faptul că o bibilică nu face decât 60 de ouă pe an.

Foto: Pinterest.com

Sunt extrem de aromate, cu un gălbenuş mare şi foarte puţin albuş. Din ouăle de bibilică se pot face prăjituri, maioneză sau se pot consuma ca atare fierte tare.

Băuturi pe care NU ar trebui să pui niciodată gura

Semnele care indică faptul că NU mănânci destule legume

Ce trebuie să mănânci pe caniculă: Cele mai bune alimente

Oul de pescăruş

În gastronomia românească nu există o tradiţie cu privire la consumul de ouă de pescăruş, însă ele se consumă, fiind rezervate pentru mese cu adevărat speciale.

Foto: Pinterest.com

Pot fi culese doar câteva săptămâni pe an, doar de către culegători autorizaţi. Dacă aveţi ocazia să gătiţi ouă de pescăruş, cel mai simplu să le fierbeţi 3 minute şi să puneţi alături de ele sparanghel tras la tigaie.

Oul de struţ

Ca să fierbi un ou de struţ ai nevoie de 50 de minute şi nu va fi foarte tare. Cu o greutate de aproape 2 kilograme, oul de struţ poate înlocui 24 de ouă mari de găină.

Foto: Pinterest.com

Cel mai la îndemână este să faceţi din el o omletă, dar asiguraţi-vă că cei care vin la masă sunt înfometaţi.

Oul de fazan

Oul de fazan are jumătate din greutatea unui ou de găină şi este mai aromat decât acesta.

Foto: Pinterest.com

Ouăle de fazan sunt perfecte în salate sau fierte.

Oul de curcă

Ouăle de curcă sunt o raritate, dar sunt extrem de apreciate pentru gălbenuşul foarte cremos.

Foto: Pinterest.com

Sunt perfecte prăjite. Pot înlocui cu succes oul de găină în orice reţetă.

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul zilnic

Stres la muncă? IATĂ cum poți scăpa RAPID de el!

STUDIU/ Bărbatul modern tinde să ia locul mamei

Oul de prepeliţă

Ouăle de prepeliţă sunt consumate mai ales pentru beneficiile pe care le au asupra sănătăţii.

Sunt destul de folosite în bucătăria asiatică, chiar şi în supe, potrivit dailymail.co.uk. Un ou de prepeliţă are un sfert din greutatea unui ou de găină.

Avertisment dur al specialiştilor: Riscul neştiut la care se expun utilizatorii de iPhone

NU e doar alimentație! Obiceiuri de VIAȚĂ care te mențin sănătos, recomandate de medicii

Obezitatea poate fi prevenită şi fără schimbarea dietei: Descoperire incredibilă a cercetătorilor în legătură cu postul

Foto: Pinterest.com

Comentarii: