NUTRITIE SANATATE

Obezitatea poate fi prevenită şi fără schimbarea dietei: Descoperire incredibilă a cercetătorilor în legătură cu postul

Foto: Pinterest.com

Obezitatea poate fi prevenită şi fără schimbarea radicală a dietei. Asta este ultima concluzie a specialiştilor care vin şi cu o nouă descoperire incredibilă în legătură cu postul pe care îl ţinem înaintea marilor sărbători.

 

Până la şaisprezece săptămâni de post intermitent ajută la combaterea obezităţii şi a altor tulburări metabolice, fără a fi nevoie de alte restricţii în ceea ce priveşte aportul de calorii. Un astfel de post are deja beneficii după numai şase săptămâni, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii canadieni.

 

Până la şaisprezece săptămâni de post intermitent, fără a avea nevoie de alte restricţii în ceea ce priveşte aportul de calorii, ajută la combaterea obezităţii şi a altor tulburări metabolice. Acest post are deja beneficii după doar şase săptămâni, potrivit unui studiu realizat de Kyoung-Han Kim şi Yun Hye Kim şi publicat în revista Cell Research.

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

De ce NU trebuie să evităm strugurii, chiar și în DIETE. Care este porţia ideală

Postul intermitent la şoareci a ajutat la îmbunătăţirea metabolismului animalelor şi la arderea grăsimilor prin generarea căldurii corporale. Echipa de cercetare a fost condusă de Hoon-Ki Sung, cercetătoare la „Spitalul pentru copiii bolnavi din Ontario”, Canada, care este acum afiliată la Universitatea din Ottawa – Institutul Inimii.

CÂT colesterol conţin alimentele pe care le consumăm zilnic

Modele de BOTINE care vor face ravagii în această toamnă

IMAGINILE care au ȘOCAT omenirea! Cum a putut să se fotografieze o GRAVIDĂ

Cercetările au arătat că obiceiurile alimentare nesănătoase şi stilul de viaţă sedentar joacă un rol major în dezvoltarea bolilor metabolice legate de stilul de viaţă, cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi obezitatea. Din acest motiv, intervenţiile în dieta pacientului precum postul intermitent câştigă popularitate pentru tratarea unor afecţiuni cum ar fi obezitatea.

Efectele a şase săptămâni de post intermitent la şoareci

Echipa de cercetare din acest studiu a vrut să înţeleagă mai bine reacţiile pe care intervenţiile, cum ar fi postul, îl au la nivel molecular în organism. Ei au expus grupuri de şoareci la şaisprezece săptămâni de post intermitent. Regimul recurent a prevăzut două zile în care animalele au fost hrănite, urmate de o zi în care nu au mâncat nimic. Aceasta a fost singura intervenţie asupra aportului lor caloric.

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Ce vitamine, luate în doze mari de către BĂRBAȚI, cresc riscul de cancer pulmonar / STUDIU

Patru luni mai târziu, şoarecii din grupul de post au cântărit mai puţin decât cei din grupul de control care au continuat să mănânce acelaşi volum de hrană. Greutatea corporală a şoarecilor din grupul de post nu a fost singurul efect. Regimul a ajutat la scăderea conţinutului de grăsimi din corp. S-a îmbunătăţit activitatea sistemele care gestionează aportul de glucoză şi producerea de insulină. Într-un alt experiment, beneficii similare au fost observate deja după doar şase săptămâni de post intermitent.

Cum poţi preveni tulburările metabolice prin post

Analizând biologia implicată în aceste procese, cercetătorii au descoperit că astfel de posturi intermitente temperează o reacţie imună în celulele grase. Există modificări în anumite căi genetice implicate în sistemul imunitar şi în reacţia organismului la inflamaţie. Este declanşat un tip de globule albe, despre care se ştie că joacă un rol în lupta împotriva inflamaţiei. Cunoscute ca macrofage antiinflamatoare, aceste celule stimulează celulele să ardă grăsimile stocate sau lipidele pentru a genera căldură.   „Postul intermitent fără o reducere a consumului de calorii poate fi o abordare preventivă şi terapeutică împotriva obezităţii şi a tulburărilor metabolice”, spune Kyoung-Han Kim, conform sciencedaily.com. Aceste schimbări stimulate de post apar chiar şi după un singur ciclu de post de 24 de ore, şi sunt complet inversate atunci când şoarecii încep să mănânce din nou, adauga Yun Hye Kim.

Comentarii: