NUTRITIE

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Dafinul este originar din Levant şi în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare gălbuie, poziţionate pe axul frunzei, sub formă de bucheţele.

Medicii greci foloseau mult frunzele şi fructele de dafin.

Dafinul era un simbol al victoriei în antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub formă de coroniţe (lauri) era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi.

Foto: Pinterest.com

Frunzele de dafin, în formă de lance, degajă o aromă puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferă proprietăţi medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale şi bactericide.

Cum să ALEGI cele mai sănătoase măsline?

STUDIU/ Ce conţine PARIZERUL de pe piață: piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii. PLUS: până la 19 aditivi!

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Este un remediu eficace împotriva plăgilor, aftelor şi abceselor dentare si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune benefică asupra sistemului nervos, aducând echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimulează digestia leneşă, creşte pofta de mâncare, combate fermentaţia.

Este recomandat ca un expectorant foarte preţios în răceli şi bronşite. Scade febra, si este folosit cu succes în combaterea bronşitelor, laringitelor, faringitelor, precum şi a gripei, scrie frunza-verde.ro.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: